Πρώην Πρωθυπουργός Σουηδίας: «Η τραγωδία ήταν όταν το 2004 οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν»

Πρώην Πρωθυπουργός Σουηδίας: «Η τραγωδία ήταν όταν το 2004 οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν»

Ο γνωστός στην Κύπρο για τις αρνητικές του θέσεις του στο Κυπριακό και για τις σχέσεις του με την Τουρκία, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Carl Bildt «δήλωσε» με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Γενεύη:

 «Η τραγωδία ήταν όταν το 2004 οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν. Οι Τουρκοκύπριοι το υποστήριξαν. Πολλά θα ήταν πολύ καλύτερα για την Κύπρο και ολόκληρη τη Μεσόγειο σήμερα αν αυτό δεν είχε συμβεί. Και το 2017 στο Κρανς Μοντανά ήταν μια άλλη χαμένη ευκαιρία».

The tragedy was when in 2004 the Greek Cypriots voted down the Annan Plan. The Turkish Cypriots supported it. Much would have been much better for 🇨🇾 and the entire Mediterranean today if that hadn’t happened. And 2017 in Crans Montana was another missed opportunity.

— Carl Bildt (@carlbildt) April 27, 2021

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE