Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.


Σε δήλωσή του από τη Γενεύη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως "με βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ, του γιατρού, του ποιητή, του ζωγράφου, Βάσου Λυσσαρίδη".

Του αγωνιστή, πρόσθεσε, της δημοκρατίας, του αγωνιστή της απελευθέρωσης του λαού μας αλλά και της απελευθέρωσης όλων των καταπιεσμένων λαών του πλανήτη, του προασπιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, είτε τη φυλετική, είτε την εθνική.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως "η απουσία του η φυσική είναι δεδομένη, όμως οι αγώνες του, η προσωπικότητά του, η αγωνιστικότητά του, και η διορατικότητά του θα εμπνέουν τους αγώνες μας για τη λευτεριά της πατρίδας μας, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό".

"Αιωνία θα είναι η μνήμη του", κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχεται νέα υπηρεσία για ηλικιωμένους στην Κύπρο: Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Έρχεται νέα υπηρεσία για ηλικιωμένους στην Κύπρο: Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Στόχος μας είναι οι υπηρεσίες να βρίσκονται, όσο γίνεται, πιο κοντά στον άνθρωπο ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Κινητής Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, με πιλοτική εφαρμογή στη Λεμεσό.