Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου

Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδρίασε απόψε στη Γενεύη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της αυριανής έναρξης της άτυπης διάσκεψης και των επαφών που θα έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο πλαίσιό της, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Κατά τη σύσκεψη τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προήδρευσε της σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου, στη Γενεύη, όπου αύριο θα αρχίσουν οι εργασίες της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, για την οποία συνοδεύουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι πολιτικοί αρχηγοί.

"Το Εθνικό Συμβούλιο συνεκλήθη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενόψει της αυριανής έναρξης της άτυπης διάσκεψης και των επαφών που θα έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο πλαίσιο της", προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη πως "κατά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE