Γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά: «Είδα να πεθαίνουν 14 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα» – «Τους έδιναν χάπια για να ηρεμούν, τους χτυπούσαν»

Γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά: «Είδα να πεθαίνουν 14 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα» – «Τους έδιναν χάπια για να ηρεμούν, τους χτυπούσαν»

Αποκαλυπτικά και εξοργιστικά είναι τα όσα περιγράφει ένας πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο των Χανίων, για το οποίο γίνεται έρευνα, μετά από 68 θανάτους ηλικιωμένων.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην εργαζόμενος, οι ηλικιωμένοι περνούσαν βασανιστήρια καθώς τους έδεναν στα κρεβάτια, τους χτυπούσαν και τους έδιναν χάπια για να τους κρατάνε ήρεμους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα σε μία εβδομάδα, 14 γέροντες ξεψύχησαν, το διάστημα που δούλευε εκεί.

«Όταν είχα πρωτοαρχίσει, είχαν πεθάνει 2 με 3 άτομα το πολύ. Μετά ξαφνικά, μετά από ένα μήνα σχεδόν, είδα να πεθαίνουν 14 άτομα σε μια εβδομάδα».

Για την γυναίκα από την οποία ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις και έγινε χθες η εκταφή της, ο πρώην εργαζόμενος αποκαλύπτει: «Ήταν στη βάρδιά μου όταν ακούσαμε έναν δυνατό χτύπο και τρέξαμε και είδαμε την γυναίκα που είχε πέσει από το κάγκελο. Την είδαμε με τα αίματα στο κεφάλι. Δεν κάλεσαν ούτε ασθενοφόρο ούτε τίποτα ενώ είδαν ότι η γυναίκα δεν ήταν καλά. Την επόμενη μέρα η γυναίκα φυσικά και δεν είχε τις αισθήσεις της. Μετά την τρίτη μέρα απεβίωσε. Πιο πριν είχαν καλέσει οι συγγενείς της και η αντίδραση ήταν ότι ήταν μια χαρά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Με ξεκάθαρη αναφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη νέα εποχή που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία για την ειρήνη στη Γάζα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Οmega, τονίζοντας ότι η Λευκωσία «έχει και τη βούληση και την αξιοπιστία να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, συντονισμού και ανθρωπιστικής στήριξης στην περιοχή».

BEST OF TOTHEMAONLINE