Μεταμόσχευση από ζώντα συγγενή δότη σε παιδί- Πράξη Αγάπης από Υπ. υγείας και Χριστίνα Γιαννάκη

Μεταμόσχευση από ζώντα συγγενή δότη σε παιδί- Πράξη Αγάπης από Υπ. υγείας και Χριστίνα Γιαννάκη

Για πρώτη φορά διενεργήθηκε στην Κύπρο μεταμόσχευση από ζώντα συγγενή δότη σε παιδί

Σήμερα το Υπουργείο Υγείας στέλνει το μήνυμα της αγάπης και του αλτρουϊσμού και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της έμπρακτης αγάπης.

Με τη πολύ σημαντική βοήθεια της Αν. Καθηγήτριας Aizner Sigal, Χειρούργο με εξειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις και Επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Μεταμόσχευσης Νεφρών του Νοσοκομείου Schneider, και υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, κατέστη εφικτή η διενέργεια για πρώτη φορά μεταμόσχευσης από ζώντα συγγενή δότη σε ανήλικο άτομο (από μητέρα σε παιδί 14 ετών). Η μεταμόσχευση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας ουσιώδους συνεργασίας για παροχή αυτών των εξειδικευμένων υπηρεσιών στους ασθενείς και θα συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες. 

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, υπό την εποπτεία της οποίας πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Ειδικό Χειρούργο Μεταμοσχευτή δρα Μιχάλη Παπούλα, την κα Αναστασία Χριστοδουλίδου, Προϊστάμενη του Τομέα Επιδοτούμενων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας και τον δρα Αβραάμ Ηλία, Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, για την εξαιρετική συνεργασία τους.

«Εύχομαι πραγματικά οι μαζικοί εμβολιασμοί να φέρουν το ζητούμενο αποτέλεσμα ώστε να μπορέσουμε να απαλλαγούμε το συντομότερο από την πανδημία και να επικεντρωθούμε σε τέτοιου είδους ενέργειες που θα συνδράμουν στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της δημόσιας υγείας στην Κύπρο», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE