AstraZeneca: Η Δανία σταματά οριστικά τη χορήγησή του

AstraZeneca: Η Δανία σταματά οριστικά τη χορήγησή του

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την εν λόγω απόφαση αναμένονται εντός της ημέρας

Η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος, αναφέρουν σήμερα πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές. Tην είδηση επιβεβαιώνει και η παλαιότερη εφημερίδα της Δανίας, η Berlingske, η οποία τονίζει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αποσύρεται από το πρόγραμμα εμβολιασμού και δεν θα χρησιμοποιηθεί μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την διαδικασία στην χώρα, μετέδωσε το δίκτυο TV 2.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας θα παραχωρήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

(ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι «πολύ μεγαλύτερος» από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα. Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό μου να τα καταθέσει αμέσως στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ επεσήμανε πως οι ξένες εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο για να επενδύσουν πρέπει να προσφέρουν και κοινωνικά, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, για το κράτος.

BEST OF TOTHEMAONLINE