ΚΟΣΜΟΣ

To Βέλγιο θα παραλάβει 36.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson&Johnson αυτή την εβδομάδα

To Βέλγιο θα παραλάβει 36.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson&Johnson αυτή την εβδομάδα

Η Johnson & Johnson παραδίδει από σήμερα και τις επόμενες μέρες στο Βέλγιο τις πρώτες 36.000 δόσεις της παραγγελίας του εμβολίου της (από 5 εκ. δόσεις στο σύνολο), σύμφωνα με το γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο RTBF.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 11, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία αδενοϊού, η οποία για περισσότερα από δέκα χρόνια χρησιμοποιείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη εμβολίων και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως τεχνολογία από την Johson & Johnson στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του Έμπολα.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας έδειξαν ότι το εμβόλιο τους προκάλεσε καλή ανοσολογική απόκριση από την πρώτη δόση. Η προστασία από τις πιο σοβαρές μορφές του Covid-19 θα είναι 85%, τέσσερις εβδομάδες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, που παρέχει ο κατασκευαστής.

Αυτή την εβδομάδα, η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson παρέχει 36.000 δόσεις στο Βέλγιο. Σε δύο εβδομάδες, στις 26 Απριλίου, θα δοθούν άλλες 62.400 δόσεις. Συνολικά, περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson που έχει παραγγείλει το Βέλγιο από τον κατασκευαστή.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα εμβόλιο εφάπαξ ένεσης, οι 36.000 δόσεις θα επιτρέψουν λογικά να εμβολιαστούν 36.000 άτομα αναφέρει το RTBF. Αυτό θα συμβεί μέσα σε λίγες μέρες. Όπως εξήγησε η ειδική ομάδα εμβολιασμού πριν από λίγες εβδομάδες, τα εμβόλια αποστέλλονται πρώτα σε μια εθνική αποθήκη. Στη συνέχεια, η τελευταία είναι υπεύθυνη για την επανασυσκευασία των κουτιών εμβολίων για την προσαρμογή τους στις ποσότητες που διατίθενται στα διάφορα κέντρα εμβολιασμού και για την προσθήκη των απαραίτητων βελόνων και συρίγγων. Η ειδική ομάδα είχε εκτιμήσει ότι ήταν απαραίτητη περίοδος τριών έως πέντε ημερών μεταξύ της άφιξης των εμβολίων στο έδαφος του Βελγίου και της παροχής στα κέντρα εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top