Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη παρά την πανδημία και ρεκόρ νέου δανεισμού

Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη παρά την πανδημία και ρεκόρ νέου δανεισμού

Καθαρά κέρδη (μετά τη φορολογία) €50,5 εκατομμυρίων ανακοίνωσε για το έτος 2020 η Ελληνική Τράπεζα, καταγράφοντας τρεις σερί κερδοφόρες χρονιές, παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τις αυξημένες προβλέψεις €67 εκατ. εκ των οποίων τα €43 εκατ. σχετίζονται με τον αντίκτυπο της πανδημίας.

 
Η Ελληνική παρουσίασε οριακή αύξηση στον δείκτη Κύριων Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1), ο οποίος ανήλθε στο 20,1% στο τέλος του 2020, ενώ ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 22,3%.
 
Οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ) στο τέλος του 2020 υποχώρησαν κατά 34% σε ετήσια βάση στο τέλος του 2020 και διαμορφώθηκαν στα €1,5 δισεκατομμύρια (€1,1 εξαιρουμένων των ΜΕΧ που καλύπτονται από το Σχέδιο Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων ΠΠΣ), με τον δείκτη των ΜΕΧ έναντι των συνολικών δανείων (εξαιρουμένων των ΜΕΧ υπό το ΠΠΣ) να ανέρχεται στο 15,7% και των καθαρών ΜΕΧ (μετά τις προβλέψεις) να περιορίζεται στο 2,8% (εξαιρουμένων των ΜΕΧ υπό το ΠΠΣ). Ο δείκτης κάλυψης των ΜΕΧ διαμορφώθηκε στο 46% και στο 59% (εξαιρουμένων των ΜΕΧ υπό το ΠΠΣ).
 
Παράλληλα, η Ελληνική πέτυχε ιστορικό ρεκόρ νέων δανείων, παραχωρώντας συνολικά €1.05 δις νέες χορηγήσεις σε σύγκριση με €812 εκατ. το 2019, παρά την πανδημία, με τον μεταβατικό Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της τράπεζας Φοίβο Στασόπουλο να χαρακτηρίζει το 2020 ως «ένα πραγματικό stress test για σχεδόν όλες τις εταιρείες σε όλους τους κλάδους στον κόσμο».
 
«Τα ετήσια αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2020 επιδεικνύουν την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και την πολύ καλή οικονομική μας θέση σε μια περίοδο αβεβαιότητας», ανέφερε ο κ. Στασόπουλος, προσθέτοντας ότι «κατά το 2020  το  σύνολο  των νέων χορηγήσεων ξεπέρασε το €1 δισ, καθιστώντας το 2020 τη χρονιά με τον ψηλότερο δανεισμό για την Ελληνική Τράπεζα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE