Τις μεταναστευτικές ροές συζήτησαν Αρχηγός Αστυνομίας και Περιφερειακός Διευθυντής FRONTEX

Τις μεταναστευτικές ροές συζήτησαν Αρχηγός Αστυνομίας και Περιφερειακός Διευθυντής FRONTEX

Ανασκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης, σε σχέση με τη μετανάστευση στην Κύπρο και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, έγινε σήμερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο Περιφερειακός Διευθυντής του FRONTEX (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), Γρηγόρη Αποστόλου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συζητήθηκε εξάλλου η ενδυνάμωση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και FRONTEX, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της στήριξης που προσφέρει ο συγκεκριμένος Οργανισμός στην Κύπρο, ιδιαίτερα στον τομέα της επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.
 
Ο Οργανισμός FRONTEX συντονίζει την επιχειρησιακή συνεργασία των κρατών μελών για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Επίσης, είναι αρμόδιος για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων των Κρατών Μελών, με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της διέλευσης των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, ενώ συμβάλλει στην καταπολέμηση σοβαρών μορφών εγκληματικότητας με διασυνοριακή διάσταση, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας εντός της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE