ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανοίγει η πύλη εμβολιασμού για άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω

Ανοίγει η πύλη εμβολιασμού για άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω

Σε διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 θα μπορούν να προβούν τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από σήμερα, 7 Απριλίου, στις 8 το πρωί, μέχρι και την Πέμπτη, 8 Απριλίου, στις 7 το βράδυ. Συγκεκριμένα θα διατεθούν 19,378 ραντεβού σε όλα τα Κέντρα Εμβολιασμού σε όλες τις Επαρχίες.

Το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού προχωρά βάσει του προγραμματισμού που είχε καταρτιστεί και επικεντρώνεται τόσο στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού με ηλικιακά κριτήρια όσο και στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των ατόμων που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μέχρι τις 5 Απριλίου έγιναν 165,116 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 117,615 αφορούν την 1η δόση και 47,501 ήταν εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις. Την 1η δόση του εμβολίου έλαβαν 7,577 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ διενεργήθηκαν 548 κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε κλινήρη άτομα.

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη, το 81,65% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση, ενώ στην ηλικιακή ομάδα των 70-79 έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου το 76,34%. Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από την ηλικιακή ομάδα που έχει προτεραιότητα σε κάθε άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμού, έχουν επίσης πρόσβαση και μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση για τις ποσότητες που εκτιμάται ότι θα αποσταλούν από τα τρία αδειοδοτημένα εμβόλια τις επόμενες μέρες, αναμένεται εντός Απριλίου να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον με την 1η δόση των ευπαθών ομάδων και να προχωρήσει ηλικιακά η εμβολιαστική κάλυψη με στόχο να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μαΐου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top