ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο επόμενο Υπουργικό οι αποφάσεις για επιστροφή μαθητών στα Γυμνάσια

ΚΥΠΡΟΣ: Στο επόμενο Υπουργικό οι αποφάσεις για επιστροφή μαθητών στα Γυμνάσια

Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα ληφθούν αποφάσεις για τη χρονική στιγμή της επιστροφής των μαθητών στα Γυμνάσια, είπε σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, μετά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου και ερωτηθείς για την επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια, ο Υπουργός απάντησε πως υπάρχει «σε ισχύ ένα διάταγμα που διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου και το Υπουργείο Παιδείας από τον Φεβρουάριο ακόμα, είχαμε πει και είχαμε θέσει ως  στόχο, εφόσον το επιτρέπουν, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, επιδιώκουμε τα παιδιά να φοιτούν στα σχολεία με φυσική παρουσία».

«Περιμένουμε ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν και για το Γυμνάσιο, δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις» είπε και σημείωσε πως «οι αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο».
 
Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ότι «οι λόγοι που είχαν σπρώξει τους ειδικούς, τη Συμβουλευτική Ομάδα, την προηγούμενη φορά, να μας συμβουλεύσουν να μείνουν τα Γυμνάσια με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ότι θα έχουν εκλείψει και θα μπορέσουμε από τον Απρίλιο να έχουμε και τα παιδιά των Γυμνασίων στα σχολεία. Όλοι συμφωνούμε, οι γονείς φυσικά αυτό θέλουν, οι εκπαιδευτικοί περιμένουν τα παιδιά, το Υπουργείο είναι έτοιμο και βεβαίως θα αναπροσαρμόσουμε την διδασκαλία και τις διαδικασίες των σχολείων, λαμβάνοντας υπόψη τη φετινή χρονιά και το τι έγινε μέχρι τώρα».
 
Ο Υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για συγκεκριμένο πρωτόκολλο που παρέδωσε τόσο στον ίδιο όσο και στον Υπουργό Υγείας η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή, με διάφορες εισηγήσεις οι οποίες χωρίζονται σε δύο χρονικές περιόδους τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη σχολική χρονιά.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι «έχουμε τις εισηγήσεις και κατά τα τρία τέταρτα είναι το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε ήδη, το οποίο έχει φτιάξει η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, με τις οποίες είχαμε πολύ καλή συνεργασία». «Το αποτέλεσμα είναι το πρωτόκολλο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή» ανέφερε και πρόσθεσε πως θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτές τις εισηγήσεις.
 
Σημείωσε ακόμα ότι είναι μια τρέχουσα διαδικασία, είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη για την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία και κατ΄επανάληψη είχα ευχαριστήσει ειδικά την Δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της Επιτροπής.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις πρόσθετες εισηγήσεις που γίνονται για ορισμένα θέματα και ορισμένα πράγματα πιθανώς να εφαρμοστούν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας οι εισηγήσεις που έχουν γίνει συνήθως έχουν διάφορες υπαλλακτικές λύσεις.

«Θα συνεχίσουμε το διάλογο όπως έγινε αυτή τη σχολική χρονιά και θα συνεχίσουμε για την επόμενη» είπε και εξέφρασε την ελπίδα «τα μέτρα να είναι πολύ πιο περιορισμένα». «Εφ’ όσον το πρόγραμμα του εμβολιασμού προχωρήσει όπως προβλέπεται, μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει σε εκείνο το σημείο όπου θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να δραστηριοποιούμαστε, έχοντας τον πληθυσμό με την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια», πρόσθεσε.
 
Ωστόσο κατέληξε ο κ. Προδρόμου «θα προετοιμαστούμε και για τον επόμενο Σεπτέμβριο».
 
Όσον αφορά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου, ο Υπουργός εξέφρασε «περηφάνεια γιατί αντικρίζουμε ένα πραγματικά πανέμορφο σχολικό κτίριο, που παραδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο» με τη διαδικασία ανακαίνισης του να ξεκίνησε το 2018.

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα έργο που όφειλε η πολιτεία με δαπάνη που πλησιάζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ήδη φοιτούν παιδιά στο σχολείο που είναι 12τάξιο και βλέποντας τα πρόσωπα και τα χαμόγελα των παιδιών που φοιτούν ήδη, διαπιστώνουμε ότι αξίζει η επένδυση στην εκπαίδευση».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορία και με τις Επαρχιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας θα γίνει προσπάθεια να γνωρίσουν οι γονείς το σχολείο, το οποίο έχει όλες τις εξειδικευμένες αίθουσες για όλα τα μαθήματα, ειδικές αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες, εργαστήρια, χώρο για ειδική εκπαίδευση, για λογοθεραπεία και βοηθητικοί χώροι για την ψυχαγωγία, για όλες τις δραστηριότητες του σχολείου».
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι γονείς στη Λάρνακα θα δουν το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου, θα πάνε και άλλα παιδιά να φοιτήσουν αφού έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολύ περισσότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα.
 
Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «σήμερα φτιάχνουμε ένα καλύτερο αύριο» και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λάρνακας για την περιήγηση στη πόλη που έκαναν μαζί η οποία όπως είπε «αξίζει τον κόπο για να δούμε ότι η Λάρνακα πηγαίνει μπροστά».

«Χαίρομαι γιατί η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να φροντίσει όλες τις πόλεις, όλα τα μέρη της Κύπρου και ειδικά το καθένα και τις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν και σίγουρα υπάρχουν και στη Λάρνακα», ανέφερε καταληκτικά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top