Η Λευκωσία τίμησε τα θύματα της πανδημίας μαζί με πόλεις από όλη την Ευρώπη

Η Λευκωσία τίμησε τα θύματα της πανδημίας μαζί με πόλεις από όλη την Ευρώπη

H Λευκωσία μαζί με πόλεις από όλη την Ευρώπη συμμετείχε σήμερα στην εκδήλωση του Eurocities, τηρώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πανδημίας.

 
Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας αναφέρει ότι περισσότερα από 200 άτομα από πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στο Δήμο Λευκωσίας, συμμετείχαν διαδικτυακά στην εκδήλωση, τιμώντας τα εκατομμύρια των πολιτών που νικήθηκαν από τον COVID 19 στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα συμπαράστασης στους ασθενείς που υποφέρουν. 
 
«Η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή στιγμή προβληματισμού», δήλωσε ο Dario Nardella, Πρόεδρος Eurocities και Δήμαρχος της Φλωρεντίας. «Ας σταματήσουμε για ένα λεπτό για να θρηνήσουμε τους νεκρούς, να τιμήσουμε όσους υποφέρουν από τις συνέπειες της πανδημίας και να αναλογιστούμε τη δική μας κατάσταση. Να πάρουμε μια ανάσα στον έντονο καθημερινό αγώνα που όλοι βιώνουμε...».
 
Ο κ. Nardella κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να προβληματιστούν και μαζί να βρουν τη δύναμη που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
 
Το Eurocities είναι ένα δίκτυο 198 ευρωπαϊκών πόλεων από 38 χώρες, που αντιπροσωπεύουν 130 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE