ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δικαίωμα επιδόματος ασθενείας στα 63 για όσους δεν έλαβαν σύνταξη συζήτησε η Επ. Εργασίας της Βουλής

Το δικαίωμα επιδόματος ασθενείας στα 63 για όσους δεν έλαβαν σύνταξη συζήτησε η Επ. Εργασίας της Βουλής

Η Κοινοβουλευτική Εργασίας συζήτησε σήμερα, νομοσχέδιο για παραχώρηση δυνατότητας σε όσους έχουν κλείσει το 63ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν αιτηθεί και λάβει σύνταξη, να μπορούν να λαμβάνουν επίδομα ασθενείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Bουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής, ανέφερε ότι το ζήτημα συζητείται στη Βουλή εδώ και τρία χρόνια και η Επιτροπή ζήτησε να ρυθμιστεί και το επίδομα ασθένειας και το επίδομα ανεργίας. Πρόσθεσε ότι παρά το ότι υπήρχε υπόσχεση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να ρυθμιστεί και το επίδομα ανεργίας για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να κατατεθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
 
«Εμείς έχουμε ενημερώσει ότι επιφυλασσόμαστε, πιθανόν να καταθέσουμε τροπολογία. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα, διότι δεν μπορεί να υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ των εισφορέων», ανέφερε ο κ. Φακοντής.
 
Συμπλήρωσε ότι όσον αφορά το επίδομα ασθένειας, ενώ είναι ενώπιόν τους το σχετικό νομοσχέδιο για παραχώρηση επιδόματος, εντούτοις μπαίνουν τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που δημιουργούν άνιση μεταχείριση μεταξύ των εισφορέων. Όπως είπε, ένας ο οποίος είναι 62 ετών, δικαιούνται να υποβάλει αίτηση για επίδομα ασθένειας, αν έχει τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, δηλαδή μπορεί να είναι και άνεργος το 2021 και να έχει εισφορές το 2020 και να δικαιούται να πάρει επίδομα ασθενείας.

Ωστόσο, ανέφερε, ένας ο οποίος έκλεισε τα 63, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος να πάρει σύνταξη και είναι άνεργος, δεν θα έχει τη δυνατότητα με βάση τις ασφαλιστικές δικλείδες που θέτει το Υπουργείο να γίνει δικαιούχος σε επίδομα ασθένειας.  
 
Κρίναμε, είπε, ότι αυτό είναι άνιση μεταχείριση μεταξύ των εισφορέων και για αυτό και προτιθέμεθα να καταθέσουμε τροπολογία, ώστε οι ασφαλιστικές δικλείδες να αφαιρεθούν και να υπάρχει ίση μεταχείριση και αυτών που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους για το επίδομα ασθένειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top