Τουρκική navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα από Χίο-Σάμο-Ικαρία

Τουρκική navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα από Χίο-Σάμο-Ικαρία

Την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά στις 27 και 28 Μαρτίου ανακοίνωσε η Τουρκία με παράνομη Navtex που εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης το πρωί της Τρίτης.

Οι τουρκικές ασκήσεις αναμένεται να διεξαχθούν από τις 11 μέχρι τις 15:00 του Σαββάτου και της Κυριακής. Η περιοχή που δεσμεύουν οι Τούρκοι -με βάση τις συντεταγμένες από τη Navtex 0230/21- βρίσκεται βόρεια από τη Σάμο και την Ικαρία και νότια της Χίου.

Μάλιστα, ο χώρος που παρανόμως και χωρίς άδεια από τις ελληνικές αρχές δεσμεύουν οι Τούρκοι απέχει μόλις 7,8 ναυτικά μίλια από τη Χίο και τα ακρότατα όρια της στα νοτιοδυτικά φτάνουν μόλις στα 8,6 ναυτικά μίλια από την Ικαρία και στα 8,6 μίλια από την Σάμο στο νοτιοανατολικό άκρο.

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που οι Τούρκοι ανακοίνωσαν παρανόμως τη διεξαγωγή ασκήσεων για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE