Τουρκική navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα από Χίο-Σάμο-Ικαρία

Τουρκική navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανάμεσα από Χίο-Σάμο-Ικαρία

Την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά στις 27 και 28 Μαρτίου ανακοίνωσε η Τουρκία με παράνομη Navtex που εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης το πρωί της Τρίτης.

Οι τουρκικές ασκήσεις αναμένεται να διεξαχθούν από τις 11 μέχρι τις 15:00 του Σαββάτου και της Κυριακής. Η περιοχή που δεσμεύουν οι Τούρκοι -με βάση τις συντεταγμένες από τη Navtex 0230/21- βρίσκεται βόρεια από τη Σάμο και την Ικαρία και νότια της Χίου.

Μάλιστα, ο χώρος που παρανόμως και χωρίς άδεια από τις ελληνικές αρχές δεσμεύουν οι Τούρκοι απέχει μόλις 7,8 ναυτικά μίλια από τη Χίο και τα ακρότατα όρια της στα νοτιοδυτικά φτάνουν μόλις στα 8,6 ναυτικά μίλια από την Ικαρία και στα 8,6 μίλια από την Σάμο στο νοτιοανατολικό άκρο.

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που οι Τούρκοι ανακοίνωσαν παρανόμως τη διεξαγωγή ασκήσεων για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE