Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται μετά την καθαίρεση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται μετά την καθαίρεση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Έπειτα από την καθαίρεση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με προεδρικό διάταγμα, το δολάριο εκτοξεύθηκε έναντι της τουρκικής λίρας χθες το βράδυ, μόλις άνοιξαν οι ασιατικές αγορές.

Με το άνοιγμα των ασιατικών χρηματιστηρίων το δολάριο ανέβηκε κατά 16% έναντι της λίρας, φτάνοντας στα 8,38, από 7,71 που ήταν την περασμένη βδομάδα, ενώ το ευρώ πλησιάζει τις 10 λίρες.

Ο οικονομολόγος Εμίν Τσαπά δήλωσε ότι “το νέο πραξικόπημα του ‘ενός άντρα’ στην Κεντρική Τράπεζα θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στις αγορές. Το κόστος και πάλι θα το πληρώσουν οι πολίτες με την ανεργία και τον πληθωρισμό”.

Πάντως τα τηλεοπτικά κανάλια σταμάτησαν να μεταδίδουν στις οθόνες τους την αξία του δολαρίου και του ευρώ, ενώ αναμένεται με αγωνία το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το τροχαίο στη Δρομολαξιά – Σε σοβαρή κατάσταση ο μοτοσικλετιστής – Πώς σημειώθηκε η σύγκρουση

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το τροχαίο στη Δρομολαξιά – Σε σοβαρή κατάσταση ο μοτοσικλετιστής – Πώς σημειώθηκε η σύγκρουση

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/11), γύρω στις 7:15, στον παλαιό δρόμο Δρομολαξιάς–Λάρνακας, στην περιοχή Δρομολαξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE