Το ΥΠΕΞ Γερμανίας επικρίνει την αποχώρηση Τουρκίας από Σύμβαση Κωνσταντινούπολης

Το ΥΠΕΞ Γερμανίας επικρίνει την αποχώρηση Τουρκίας από Σύμβαση Κωνσταντινούπολης

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πως «η έξοδος της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι λάθος σήμα προς την Ευρώπη, αλλά κυρίως προς τις γυναίκες στην Τουρκία.

Όπως σημείωσε, «ο Πρόεδρος Eρντογάν παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ένα σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο ασχολείται και με την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών. Η καταγγελία μιας σημαντικής σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης επιπλέον θέτει το ερώτημα πόσο σοβαρά εννοεί η Τουρκία τους στόχους που εξαγγέλθηκαν στο σχέδιο δράσης».
 
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ καταλήγει σημειώνοντας ότι, «είναι σαφές: Ούτε πολιτιστικές, θρησκευτικές ή άλλου είδους εθνικές παραδόσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για να αγνοηθεί η βία κατά των γυναικών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Αστυνομία επιστολή για την εκστρατεία Δρουσιώτη - Ζητείται διερεύνηση για πιθανά αδικήματα

Στην Αστυνομία επιστολή για την εκστρατεία Δρουσιώτη - Ζητείται διερεύνηση για πιθανά αδικήματα

Στα χέρια της Αστυνομίας έφθασε επιστολή από τον Πρόεδρο της Αρχής Αδειών για διενέργεια παγκύπριων εράνων, με την οποία ζητείται η διερεύνηση κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε αδικήματα από την οικονομική εκστρατεία που διεξάγει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE