Κατεχόμενα: Πρώτη Κυριακή εφαρμογής γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κατεχόμενα: Πρώτη Κυριακή εφαρμογής γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο στα κατεχόμενα, και  είναι σε ισχύ από σήμερα μέχρι τις 29 Μαρτίου κάθε Κυριακή θα εφαρμόζεται πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο “πρωθυπουργός” Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι τις καθημερινές και τα Σάββατα θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 με 05:00. Την Κυριακή η απαγόρευση θα είναι για όλη την ημέρα εκτός για απαραίτητες και επείγουσες εξόδους. Τα Σάββατα οι υπεραγορές, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία και τα εστιατόρια (μόνο έξω) είναι ανοικτά, ενώ τις Κυριακές μόνο τα φαρμακεία και οι φούρνοι. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, μόνο οι τελειόφοιτοι θα επιστρέψουν ενώ οι άλλες τάξεις θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Τα γυμναστήρια και τα γραφεία στοιχημάτων θα ανοίξουν 24 του Μάρτη και όσοι εργάζονται εκεί θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR. Οι επαγγελματίες κολυμβητές θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους σε πισίνες αλλά τα μαθήματα κολύμβησης απαγορεύονται.

Η μετάβαση από την Λευκωσία  και την Κερύνεια προς Λεύκα, Μόρφου, Τρίκωμο και Αμμόχωστο επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά μεταξύ 22-26 Μαρτίου για να δοθεί διάλειμμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καθώς υφίσταται κούραση με την τηλεκπαίδευση. Θα επανέλθουν με τηλεκπαίδευση στις 29 του Μάρτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE