Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και χαιρετίζουν διερευνητικές Αθήνας - Άγκυρας

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και χαιρετίζουν διερευνητικές Αθήνας - Άγκυρας

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία για την υποθαλάσσια ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 
Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του SKAI στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είμαστε υποστηρικτικοί στη σύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων διανομής της ηπειρωτικής Ευρώπης με την Κύπρο και το Ισραήλ μέσω του Euro-Asia Interconnector, ως μία οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη διαδρομή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για ηλεκτρισμό αλλά και ως πλατφόρμα εκμετάλλευσης άλλων, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».
 
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες για μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε:

«Καλωσορίζουμε την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα και τη δέσμευση αμφοτέρων των κυβερνήσεων σ’ αυτή τη διαδικασία»
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE