ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αννίτα Δημητρίου: Οι επιπτώσεις των κρίσεων δεν είναι ουδέτερες ως προς το φύλο

Αννίτα Δημητρίου: Οι επιπτώσεις των κρίσεων δεν είναι ουδέτερες ως προς το φύλο

Οι επιπτώσεις των κρίσεων δεν είναι ποτέ ουδέτερες ως προς το φύλο και η πανδημία COVID-19 δεν αποτελεί εξαίρεση, επεσήμανε η Αννίτα Δημητρίου, Πρέσβης του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου σε δήλωσή της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Δημητρίου τόνισε δε ότι οι γυναίκες παραγκωνίζονται κατά την εκπόνηση και την υλοποίηση σχεδίων ανάκαμψης, παρά την πολύτιμη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι ιδιαίτερές τους ανάγκες να μην συνυπολογίζονται.  
 
Σημείωσε, εξάλλου, ότι η προαγωγή της ισότητας των φύλων αποτελεί την πιο βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική. Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στα σχέδια ανάκαμψης, υπογράμμισε, είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης.

Ως Πρέσβης του WPL, ανέφερε η κ. Δημητρίου, «δεσμεύομαι για την άσκηση αποτελεσματικού κοινοβουλευτικού ελέγχου επί της εκτελεστικής εξουσίας, με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ισότητα των Φύλων.¨
 Υπογράμμισε, τέλος, τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νομοθετική εξουσία στην προαγωγή της ισότητας των φύλων, στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των τρεχουσών και μελλοντικών προκλήσεων, στην εξάλειψη των νομοθετικών κενών και στην αντιμετώπιση υπαρχουσών αδυναμιών, οι οποίες επιδεινώνονται συνεπεία της πανδημίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top