ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανησυχεί η τάση των αυξημένων κρουσμάτων - Οι σκέψεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανησυχεί η τάση των αυξημένων κρουσμάτων - Οι σκέψεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας και τους επιδημιολόγους με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνονται καθημερινά.

Την ώρα που γίνονται τα πλάνα για την επαναλειτουργία της εστίασης, έρχεται να τα χαλάσει η κακή επιδημιολογική εικόνα. Πονοκέφαλος με τις αλυσίδες μετάδοσης στην Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με τις θέσεις που εκφράστηκαν από πλευράς επιδημιολογικής ομάδας στη χθεσινή (2/3) συνάντηση, οδηγός για τα επόμενα βήματα είναι η επάρκεια και η δυνατότητα του Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί.

Από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων διαπιστώνεται ότι στην παρούσα φάση η αύξηση των κρουσμάτων δεν επηρεάζει το Σύστημα Υγείας, ενώ από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι έχουν μειωθεί οι νοσηλείες βαριών περιστατικών. Σε σημαντικό βαθμό η αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας οφείλεται και στην εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν αυξημένο ρίσκο σοβαρής νόσησης.

Τέλος, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε η αποκλιμάκωση των μέτρων, αφού αναμένεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόλις 52 ετών ο ασθενής που έσβησε στην εντατική του ΓΝ Λευκωσίας - Άλλοι 22 σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα, στις 16 Μαρτίου αναμένεται το άνοιγμα των χώρων εστίασης, φυσικά με πολλές αλλαγές.

Mε το άνοιγμα, αναμένονται αλλαγές και σε άλλα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια ενδέχεται να καταργήσουν τα SMS, όπως δηλώνουν και οι επιστήμονες, ωστόσο φαίνεται πως θα μας συντροφεύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η αρχική σκέψη είναι να διαφοροποιηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας (δηλαδή μετακινηθεί στις 22:00, 23:00 ή 00:00), για ένα μικρό χρονικό διάστημα και η κατάργηση να γίνει το μέλλον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top