Το Φόρουμ Connected for Shared Prosperity πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη από την Huawei, την Global Mobile Association (GSMA), το Κέντρο Περιβαλλοντικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου Fudan και το The Paper.
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν την αξία των ψηφιακών τεχνολογιών στην αειφόρο ανάπτυξη για έναν καλύτερο, συνδεδεμένο κόσμο, εκπροσωπώντας οργανισμούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών ρυθμιστικών αρχών του βιομηχανικού τομέα, και επιστημονικών επιτελείων από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ισπανία, την Ταϊλάνδη, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία. Περισσότεροι από 1000 επισκέπτες από περισσότερες από 50 χώρες παρακολούθησαν το συνέδριο διαδικτυακά.
Η Chen Lifang, Αντιπρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Huawei, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της δήλωσε "Πιστέψτε στη δύναμη της τεχνολογίας" και περιέγραψε πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κινητήρας για την ανθρώπινη πρόοδο. Η Catherine Chen επανέλαβε την υποστήριξή της στους στόχους για αειφόρο ανάπτυξη σύμφωνα με τις πολιτικές του ΟΗΕ και στη δημιουργία ενός πράσινου, καινοτόμου και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της βρίσκεται κάτωθι:
Όλοι είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα για το 2020. Η πανδημία άλλαξε τη ζωή μας. Πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα δεν υπάρχουν πλέον και οι αξίες μας έχουν αλλάξει. Η μεγαλύτερη συνειδητοποίησή μου από τον προηγούμενο χρόνο ήταν το πόσο δύσκολο είναι για την κοινωνία να επιτύχει μια συναίνεση. Φαίνεται να υπάρχει συνεχής σύγκρουση και διαφωνία, από το να αποφασίζει εάν είναι απαραίτητο να επιβληθεί ένα lockdown μέχρι τις συζητήσεις για το εάν αξίζει να φορέσεις μάσκα.
Σήμερα, έχουμε συγκεντρωθεί για να συζητήσουμε τους 17 Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Προσωπικά, πιστεύω ότι η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση αυτών των στόχων, και μαζί, πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα για να απελευθερώσουμε πλήρως τη δύναμη της τεχνολογίας και να οδηγήσουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η πρώτη μας πρόκληση θα είναι να επιτύχουμε μια ειλικρινή συναίνεση σχετικά με το εάν η τεχνολογία είναι μια μηχανή ανθρώπινης προόδου.
Κοιτάζοντας πίσω την ιστορία, έχουμε δει πόσο μεγάλες κοινωνικές αλλαγές συμβαίνουν σε πρώτο πλάνο με καινοτομίες στην επιστήμη και την τεχνολογία. Όμως σήμερα, οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι υποθετικές και πολιτικοποιημένες, μερικές φορές δαιμονοποιημένες. Πολλοί έχουν σταματήσει να πιστεύουν στη δύναμη της τεχνολογίας λόγω φόβου και δυσπιστίας. Μερικοί καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να εμποδίσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Πρόσφατα διάβασα μια έκθεση, η οποία ανέφερε ότι οποιαδήποτε σημαντική ψηφιακή πλατφόρμα που κυριαρχείται από την Κίνα, θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τις ΗΠΑ, εάν δεν ελεγχθεί αποτελεσματικά και ότι το 5G είναι μια τέτοια πλατφόρμα.
Το 5G είναι μια τυποποιημένη τεχνολογία που καθορίζεται από υψηλή ευρυζωνικότητα, γρήγορη απόκριση και ευρεία συνδεσιμότητα. Βοηθά τις παραδοσιακές βιομηχανίες να μεταμορφωθούν και να ωφελήσουν άλλους. Ευρεία κλίμακα ανάπτυξης 5G παρατηρείται ήδη σε πολλές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα οι καταναλωτές επωφελούνται από την εμπειρία 5G, ενώ η βιομηχανική χρήση σε λιμένες, ορυχεία και στον τομέα των μεταφορών αυξάνει τη λειτουργική αποδοτικότητα. Είναι κακό; Δεν το νομίζω.
Εάν ισχυριζόμαστε ότι η τεχνολογία είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά η ανάπτυξή της είναι ιδεολογικά λανθασμένη, αυτό θα οδηγήσει μόνο σε διαίρεση, σύγχυση και οπισθοδρόμηση.
Πρέπει να επιτύχουμε μια παγκόσμια συναίνεση σε αυτό το ζήτημα και να πιστέψουμε στη δύναμη της τεχνολογίας και στην αξιοποίησή της προς όφελος της κοινωνίας.
Φυσικά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να κάνει κατάχρηση μιας νέας τεχνολογίας. Αυτό δεν αποτελεί μια νέα ανησυχία. Αλλά από τη βιομηχανική επανάσταση, έχουμε δει πώς η θέσπιση κανόνων για τη διαχείριση των τεχνολογικών κινδύνων μπορεί να μας προστατεύσει. Μέσω κανόνων, οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να ξεπεράσουν τα εθνικά σύνορα και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής χωρίς να συνεπάγονται αδικαιολόγητο κίνδυνο. Μπαίνουμε σε μια ψηφιακή εποχή και πολλοί εργάζονται σκληρά για τη δημιουργία κανόνων διακυβέρνησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη που θα μας κρατήσει ασφαλείς. Για τους υπόλοιπους, είναι καιρός να παραμείνουμε σίγουροι και ανοιχτοί ως προς την τεχνολογική ανάπτυξη.
Η δεύτερη πρόκλησή μας θα είναι η αποφασιστική δράση να κάνουμε την τεχνολογία πραγματικά αποτελεσματική και να δημιουργήσουμε αξία για όλους.
Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια συναίνεση, αλλά είναι εύκολο να αποκλείσουμε την τεχνολογία. Για τις επιχειρήσεις, η πίστη στην τεχνολογία μπορεί να ξεκινήσει από κάτι μικρό. Για παράδειγμα, ας δούμε την έννοια του ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (Minimum Valuable Product-MVP). Συνήθως, το MVP αναφέρεται στο στάδιο ανάπτυξης προϊόντων, όπου αυτό που κάνατε πληροί τις πιο κρίσιμες απαιτήσεις των χρηστών, ενώ χρησιμοποιεί τη μικρότερη ποσότητα πόρων. Αυτό το MVP μπορεί στη συνέχεια να επαναλαμβάνεται και να βελτιώνεται συνεχώς μετά την κυκλοφορία του.
Η οικοδόμηση ευρείας συναίνεσης είναι δύσκολη, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την έννοια MVP για να βοηθήσουμε τη συνέχιση της τεχνολογικής προόδου. Εστιάζοντας στην περιορισμένη κοινή κατανόηση που έχουμε τώρα και έχοντας κατά νου ποιοι πόροι είναι πραγματικά διαθέσιμοι, μπορούμε να οδηγήσουμε την πρόοδο βήμα προς βήμα. Η επανάληψη σημαίνει τελειότητα. Η ενίσχυση της σύγκρουσης θα σημαίνει στασιμότητα.
Η Huawei υποστήριζε ανέκαθεν την τεχνολογική πρόοδο. Πιστεύουμε, ότι η τεχνολογία ωφελεί την ανθρωπότητα. Πιστεύουμε επίσης ότι η ψηφιακή τεχνολογία θα βοηθήσει τον ΟΗΕ να επιτύχει τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Ήδη, η Huawei έχει διερευνήσει πολλές εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας καθοδηγούμενες από τους στόχους του ΟΗΕ.
Η λύση Smart PV της Huawei χρησιμοποιείται ευρέως σε περισσότερες από 60 χώρες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 148 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με φύτευση περισσότερων από 200 εκατομμυρίων δέντρων. Μόνο στην Αιθιοπία, έχουμε βοηθήσει τους πελάτες μας να αναπτύξουν περισσότερους από 400 σταθμούς ηλιακής ενέργειας, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 2.850 τόνους. Στην Κίνα, βοηθήσαμε επίσης στην κατασκευή των μεγαλύτερων ηλιακών σταθμών στον κόσμο, αφιερωμένοι στη γεωργία και την αλιεία στις επαρχίες Ningxia και Shandong.
Επιπλέον, η Huawei και η UNESCO ξεκίνησαν το πρόγραμμα Open Schools κατά τη διάρκεια μιας τριετούς συνεργασίας, για να βοηθήσουν τα σχολεία στην Αίγυπτο, την Αιθιοπία και τη Γκάνα να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες μέσω της διαδικτυακής εκπαίδευση.
Κάθε ένα από αυτά τα παραδείγματα, κάθε σύνδεση, κάθε μειωμένο γραμμάριο εκπομπών, κάθε watt εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, κάθε μικρή βελτίωση που έχουμε κάνει, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς μικρές εξελίξεις στην τεχνολογία. Αυτή είναι η αξία που προσφέρει η τεχνολογία στον κόσμο.
Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.
Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και ICT υπηρεσίες της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.
Με παρουσία στην Κύπρο από το 2005, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνολογίες αιχμής με σημαντικά οφέλη για τις Κυπριακές οικογένειες και τις επιχειρήσεις της χώρας.
Απώτερος σκοπός της Huawei Κύπρου είναι να συμβάλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε κάθε άτομο, σπίτι και επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:
http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις