Τι θα γίνει φέτος με το Λεμεσιανό Καρναβάλι ; Οσα πρέπει να ξέρετε

Τι θα γίνει φέτος με το Λεμεσιανό Καρναβάλι ; Οσα πρέπει να ξέρετε

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι συνεχίζεται και εν μέσω πανδημίας.


Μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Κύπρο στέλλει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος τιμώντας την παράδοση, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για το Καρναβάλι, μια γιορτή που συνεχίζεται ανελλιπώς εδώ και πάνω από 100 χρόνια ανεξαρτήτως από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, φέτος, εν μέσω της πανδημίας, το Λεμεσιανό Καρναβάλι θα έχει μεν διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά θα έχει τον ίδιο στόχο όπως κάθε χρόνο: «Να προσφέρει στον κόσμο χαρά, διασκέδαση και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο». Με τρόπους συμβατούς στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού αποδεικνύει ότι ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, οι παραδόσεις δεν εγκαταλείπονται, αλλά διατηρούνται ζωντανές και απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης, σημειώνεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις.
 
Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, Έκθεση ΕΝΑΖ στο Δημοτικό Μέγαρο, Έκθεση Φωτογραφίας με τη ΦΕΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης και Έκθεση Γελοιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
 
Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου προγραμματίστηκε η Εκδήλωση «Ήρταν οι Σήκωσες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο)
 
Την Τρίτη, 9 Μαρτίου θα γίνει ο Διαγωνισμός «Πελλόμασκας και Έξυπνης» με τη συνοδεία του DJ MadMax (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
 
Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου προγραμματίζεται  Παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο «Λες και ήταν χθες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
 
Τέλος, το Σάββατο, 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Βραδιά Κανταδόρων (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
 
Σημειώνεται ακόμη ότι καθ` όλη τη διάρκεια των Καρναβαλιού θα διεξάγεται στα δημοτικά σχολεία της πόλης διαγωνισμός ζωγραφικής. Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού θα επιχορηγήσει τις δύο εκδηλώσεις που θα διοργανώσει, σε συνεργασία με το «Studio 8», για τους δημιουργούς αρμάτων του Καρναβαλιού, οι οποίες θα μεταδοθούν από το ΡΙΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE