Τουρκικό ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια

Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες, απαντά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις ΗΠΑ, έπειτα από τη δήλωση του Στέιτ Ντιμπάρμτεντ, με την οποία καλούσε την Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι είχαν απαντήσει στις 28 Ιουλίου στη δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ που ζητούσε την απελευθέρωση του Οσμάν Καβάλα. “Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη δήλωση με το ίδιο περιεχόμενο είναι επίσης ασυμβίβαστη με την αρχή του κράτους δικαίου”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι “συνεχίζονται οι δικαστικές διαδικασίες κατά του Οσμάν Καβάλα από τα ανεξάρτητα δικαστήρια” και “‘όλοι πρέπει να σέβονται αυτές τις διαδικασίες”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “η παρακολούθηση της εκτέλεσης της απόφασης τους ΕΔΑΔ γίνεται από την Επιτροπή Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα” και η τουρκική κυβέρνηση παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σε αυτό το πλαίσιο. Στην ίδια ανακοίνωση το Υπ. Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επικαλούνται ως πρόσχημα νομικές διαδικασίες για την επιστροφή στην Τουρκία του αρχηγού τους FETO, "που αποπειράθηκε να κάνει πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία της χώρας μας", και "αποτελεί ασυνεπή προσέγγιση η προσπάθειά της να παρέμβει σε μια συνεχιζόμενη νομική διαδικασία στην Τουρκία”.

Η Τουρκία, "είναι κράτος δικαίου. Κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολές στα τουρκικά δικαστήρια σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE