ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε ο Κωστρίκης - Όλο το παρασκήνιο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε ο Κωστρίκης - Όλο το παρασκήνιο

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας η παραίτηση του Λεόντιου Κωστρίκη από την επιστημονική ομάδα ίσως να μην ήταν τελικά τόσο αιφνίδια.

Μάλιστα όπως τονίζεται από άτομα που γνωρίζουν καταστάσεις και πράγματα εκ των έσω μάλλον ως φυσιολογική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί. Το φόρτο εργασίας που επικαλέστηκε ο κύριος Κωστρίκης ήταν η κορυφή του παγόβουνου αφού φαίνεται πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η έντονη διαφωνία του με τον καθηγητή Γεώργιο Πάνο με άξονα το περιβόητο «Σχέδιο Νίκη».

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο κ. Πάνος είχε ζητήσει από τον Λεόντιο Κωστρίκη να συνυπογράψει το συγκεκριμένο σχέδιο με τον δεύτερο να αρνείται. Το ξεκίνημα έγινε όταν ο κύριος Κωστρίκης δε συμφωνούσε με το κλείσιμο Λεμεσού-Πάφου ενώ είχε και κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εισηγούμενος τη χρήση μάσκας για την αποφυγή του τοπικού lockdown στις δύο επαρχίες.

Όταν τελικά το μέτρο δεν έφερε καρπούς -και αν και δεν λέχθηκε δημόσια όπως αναφέρεται- διάφοροι συνάδελφοι τους εξέφραζαν παράπονα τόσο για την στάση που τηρούσε όσο και για τις εισηγήσεις του.

Προστίθεται δε πως δεν απαντούσε άμεσα στις ερωτήσεις που απέστελνε η ομάδα στο υπουργείο ενώ λέχθηκε πως υπήρξαν περιπτώσεις που και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δεν κατάφερνε να τον εντοπίσει για ζητήματα που άπτονταν της διαχείρισης της πανδημίας.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις από την επιδημιολογική ομάδα με επικρατέστερο να φωτογραφίζουν τον κύριο Γεώργιο Πάνο.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα "Αλήθεια"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top