Έριξαν πρόστιμο για παραβίαση του lockdown σε… θύμα απαγωγής

Έριξαν πρόστιμο για παραβίαση του lockdown σε… θύμα απαγωγής

Σε πρόδηλη αμηχανία η κυβέρνηση της Ταϊβάν, τρέχει να πάρει πίσω το τσουχτερό πρόστιμο των 3.600 δολαρίων που έφαγε ένας άντρας που παραβίασε τα αυστηρά μέτρα lockdown που έχει πάρει η χώρα.

Το μόνο πρόβλημα; Πως ήταν θύμα απαγωγής, τον είχαν αρπάξει οι μπράβοι τοκογλύφου.

Ο άντρας, που κατονομάζεται από τα τοπικά μέσα μόνο ως Chen, επέστρεψε στην Ταϊβάν από το Χονγκ Κονγκ τον Οκτώβριο και πέρασε τις δύο εβδομάδες υποχρεωτικής καραντίνας σε σπίτι φίλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, οι μπράβοι ενός τοκογλύφου τον απήγαγαν μπερδεύοντάς τον με τον φίλο του, ο οποίος χρωστούσε ένα σοβαρό ποσό.


Ο Chen πέρασε τα πάνδεινα. Τον χτύπησαν και τον απήγαγαν. Τον πήγαν στο δικό του σπίτι για να τους δώσει τα λεφτά και κατόπιν τον επέστρεψαν στην οικία του φίλου του.

Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των πολιτών σε καραντίνα χτύπησε όμως όταν έφυγε από το σπίτι, ενημερώνοντας τις αρχές. Ο άντρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο, παρά το γεγονός ότι έλεγε από την αρχή την αλήθεια.

«Η παραβίαση των μέτρων καραντίνας δεν προκλήθηκε από τη δική του εκούσια ή ακούσια συμπεριφορά», δήλωσε πρόσφατα στον Guardian ο Hu Tianci, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής διωκτικής υπηρεσίας, «σύμφωνα με τον νόμο, τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να τιμωρούνται και οφείλουν να αναφέρονται στην υγειονομική υπηρεσία για ανάκληση».

Η κίνηση είναι ιστορική, καθώς είναι το πρώτο πρόστιμο που σβήνει η Ταϊβάν για παραβίαση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων της πανδημίας…

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE