ΚΥΠΡΟΣ- ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Πιθανόν να προκύψουν ανατροπές στις αποφάσεις – Οι σκέψεις που γίνονται και τα δύο ερωτηματικά

ΚΥΠΡΟΣ- ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Πιθανόν να προκύψουν ανατροπές στις αποφάσεις – Οι σκέψεις που γίνονται και τα δύο ερωτηματικά

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο συνέρχεται το πρωί της Τετάρτης 27/1 αναμένεται να τεθούν τα νέα μέτρα που το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα ανακοινωθούν από τον Υπ. Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline αρκετές από τις χαλαρώσεις φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», παραμένουν ωστόσο δύο ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, παραμένει η αποστολή μηνύματος στο 8998 ενώ στα δύο παραμένουν και τα SMS για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Δεδομένη είναι η παραμονή του νυχτερινού «κέρφιου» από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί, ενώ όπως πληροφορούμαστε «σύμμαχος» στις χαλαρώσεις θα είναι και τα rapid tests.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν στις εργασίες τους (αφού φαίνεται πως «ξεκλειδώνει» το λιανικό εμπόριο, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.α) θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού ενώ για το σκοπό αυτό από την Πέμπτη 28/1 τα σημεία δειγματοληψίας θα φτάσουν ίσως και τα 40 και φαίνεται πως θα είναι αποκλειστικά για όσους θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Πρόκειται για ένα αριθμό της τάξεως των 60.000 ατόμων κάτι που μεταφράζεται σε 15 περίπου χιλιάδες ανά μέρα μέχρι και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Ένα ερωτηματικό το οποίο καλείται να απαντήσει το Υπουργικό είναι και η λειτουργία των υπερκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων για τα οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οριστική απόφαση για άνοιγμα τους με τη νέα βδομάδα.

Το δεύτερο θέμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι τι θα γίνει με τους μαθητές (ιδιαίτερα αυτούς των Γυμνασίων) καθώς Δημοτικά και τελειόφοιτοι φαίνεται ότι επιστρέφουν στα θρανία από την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορούμαστε στους εργαζόμενους που επιστρέφουν θα πρέπει ανά βδομάδα το 20-25% αυτών να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ για covid, κάτι που σημαίνει μέσα στον πρώτο μήνα, θα έχουν όλοι ξανά περάσει από έλεγχο με ευθύνη του εργοδότη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Live: Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE