Η δυσεπίλυτη εξίσωση της εξισορρόπησης που αφορά την καμπύλη της επιδημιολογικής εικόνας φαίνεται να απασχολεί έντονα την επιστημονική ομάδα.
Ο σχεδιασμός -παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ουσιαστικά 16 μέρες πριν την ολοκλήρωση του lockdown- εξελίσσεται κανονικά, με τους ειδικούς να προσπαθούν να καταρτίσουν το πλάνο... Φεβρουαρίου.
Παρά τη βελτίωση που παρατηρείται το τελευταίο τριήμερο -και επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών- εντούτοις ο αριθμός νοσηλευομένων παραμένει στα ύψη ενώ σαν να μην φτάνει αυτό παρατηρείται και αυξανόμενη ροή ασθενών νεότερων ηλικιών.
Όσο ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται δεν μειώνεται, τόσο η επιστημονική ομάδα θα ‘πατάει φρένο ‘ σε ενδεχόμενες χαλαρώσεις με το σκηνικό να μοιάζει θολό. Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών έκαναν λόγο για πολύ μικρές, κλιμακωτές-σταδιακές χαλαρώσεις από τη λήξη του lockdown (1η Φεβρουαρίου).
Αυτό όμως που αναφέρεται πλέον και σε πηγαδάκια της επιστημονικής ομάδας είναι και το σενάριο της συνέχισης του lockdown για άλλες δύο εβδομάδες. Όπως απορρέει οι όποιες εξαγγελθείσες χαλαρώσεις -που αφορούν στη μεγάλη τους βάση σχολεία και λιανικό εμπόριο- μόνο σίγουρες δε μπορούν να θεωρηθούν και αυτό υπό το φόβο των Ιουδαίων.
Οι ειδικοί ανησυχούν ότι ενδεχόμενο άνοιγμα με την παρούσα πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας ενδεχομένως να έχει καταστροφικά αποτελέσματα κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές ενώ αυτό θα λειτουργήσει σαν ντόμινο χαλώντας τη μέχρι τώρα προσπάθεια.
Τα πάντα είναι ρευστά στην παρούσα φάση με τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στο ένα χέρι και την αβέβαιη οικονομική κατάσταση και απειθαρχία στο άλλο να προκαλούν ένα εκρηκτικό μείγμα κάνοντας το γρίφο Κυβέρνησης και επιδημιολόγων ακόμη δυσκολότερο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις