ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Lockdown ώρα μηδέν - Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Lockdown ώρα μηδέν - Όλες οι λεπτομέρειες

Η αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου έχει αρχίσει για τα καλά με τις εξαγγελίες των νέων μέτρων να έχουν λίγο πολύ διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες.

Η σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου (11:30) αναμένεται επί της ουσίας να επικυρώσει το ‘κοινό μυστικό’ της ανακοίνωσης του lockdown με αρκετούς από τους περιοριστικούς όρους να έχουν κλειδώσει και γνωστοποιηθεί.

Η μεγαλύτερη συζήτηση γίνεται γύρω από την επαναφορά του sms στο 8998 (με το μέγιστο αριθμό στα 2) αλλά και το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου με το πέπλο μυστηρίου να καλύπτει επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στον κώδικα εξυπηρέτησης κοινού. 

Βεβαιότητα εκφράζεται για την αναστολή λειτουργίας κουρείων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής ενώ έγινε ρητή αναφορά και για παύση στην πλανοδιοπώληση και λαικές αγορές αφού σε αυτές γίνεται αχρείαστος συγχρωτισμός. 

Όσον αφορά τα σχολεία βέβαιο πρέπει να θεωρείται το κλείσιμο με τη λεπτομέρεια που δεν έχει κλειδώσει να αφορά τα νηπιαγωγεία και αυτό για πιθανή διευκόλυνση των εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις που επί της ουσίας τη γλυτώνουν αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, τροφοδοσίας (σούπερμαρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία, βενζινάδικα) ενώ όσον αφορά τους χώρους εστίασης και καφετέριες δύναται να εργαστούν μόνο με τη μορφή κατ'οίκον παράδοσης. 

Μαχαίρι μπαίνει σε εκκλησιασμούς και αθλητισμό αφού οι λειτουργείες θα τελούνται πλέον χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ στον τομέα του αθλητισμού απρόσκοπτα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα συνεχίσουν μόνο τα πρωταθλήματα Α' Κατηγορίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top