ΚΥΠΡΟΣ-LOCKDOWN: Ο αριθμός των μηνυμάτων που θα δικαιούμαστε και το χρονικό περιθώριο για τη μετακίνηση

ΚΥΠΡΟΣ-LOCKDOWN: Ο αριθμός των μηνυμάτων που θα δικαιούμαστε και το χρονικό περιθώριο για τη μετακίνηση

Ολικό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 8/1 από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου όπου θα μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στην νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων που βάζουν ξανά την Κύπρο σε καραντίνα.

Το πλαίσιο των μέτρων θα βασίζεται στα όσα ίσχυαν την περίοδο Απριλίου, στο 1ο δηλαδή lockdown με την διαφοροποίηση της λειτουργίας αεροδρομίων, λιμανιών και κατασκευαστικού τομέα.

Δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του 8998 όπου θα αποστέλλουμε μήνυμα για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Φαίνεται πως έχουν έχουν κλειδώσει τα δύο μηνύματα αν και υπήρχε σκέψη για τρεις μετακινήσεις εφ’ όσον η μία από αυτές θα ήταν για την διενέργεια τεστ για κορωνοϊό. Τελικά λήφθηκε απόφαση ώστε η μετακίνηση για τεστ να μην χρειάζεται αποστολή μηνύματος.

Αναφορικά με το χρονικό περιθώριο για τη μετακίνηση θα ισχύσει ξανά η «συνταγή» του «εύλογου χρονικού διαστήματος» ωστόσο αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες ή ακόμα και τις 2 ώρες.΄

Όπως αναφέραμε η μετακίνηση από μια επαρχία σε άλλη θα απαγορεύεται και θα γίνει ειδική ρύθμιση για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση σε όσους έχουν σοβαρό λόγο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE