ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Θέλει ν’ αποφύγει το ολικό lockdown η Κυβέρνηση - Η θέση για τα κομμωτήρια και η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Θέλει ν’ αποφύγει το ολικό lockdown η Κυβέρνηση - Η θέση για τα κομμωτήρια και η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Το ενδεχόμενο του ολικού lockdown θέλει ν’ αποφύγει η Κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση».

Παραδέχθηκε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν είναι αυτή που θα θέλαμε τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ενδεχόμενο αυστηρού lockdown θα είναι επειδή οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων θα είναι τέτοιες.  

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν μελετηθεί οι χώροι στους οποίους γίνεται πιο εύκολη διασπορά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο για να κλείσουν χώροι όπως τα κομμωτήρια.

«Η οικονομία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», τόνισε αναφορικά με το οικονομικό βάρος που αναγκάζεται να υποστεί η Κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδημιολόγοι θα επισκεφθούν το Προεδρικό στις 11 το πρωί, με στόχο να ενημερώσουν τον ΠτΔ για την εικόνα της Κύπρου και να δώσουν τις δικές τους εισηγήσεις για τα νέα αυστηρότερα μέτρα.

Κατέστη σαφές από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι όποια απόφαση και να παρθεί θα δοθεί χρόνος στους πολίτες για να προετοιμαστούν (σ.σ. δεν θα αποφασιστεί και εφαρμοστεί σήμερα).

Καταληκτικά, ο κ. Κούσιος αποκάλυψε ότι υπάρχει πλάνο για ενίσχυση του συστήματος υγείας, μέσω αποστολής ιατρικού προσωπικού. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες: Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας - «Έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

• Βίντεο που κόβει την ανάσα - Παράτολμος influencer μπήκε σε φωλιά αρκούδας - Η στιγμή που το ζώο τον μυρίζει

• Πως απαντά η Αστυνομία για το βίντεο ξυλοδαρμού ΑμεΑ οπαδού από αστυνομικούς - Υπάρχει παράπονο και θα διερευνηθεί από την ΑΑΔΙΠΑ

• Θρήνος για τον αδικοχαμένο Άλκη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

• Επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά - Δείτε φωτογραφίες

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Αποκάλυψε ότι σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής – Δείτε βίντεο



ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top