ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 54 θάνατοι την Δευτέρα - Ο νέος αριθμός κρουσμάτων

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 54 θάνατοι την Δευτέρα - Ο νέος αριθμός κρουσμάτων

Κρίσιμα 24ωρα για την πορεία της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα, καθώς από χθες βρίσκεται σε ισχύ ένα αυστηρότερο lockdown, μετά την χαλαρότητα των εορταστικών ημερών, με στόχο να επιτευχθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 427 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140526, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5478 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42054 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

407 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 268 (65.8%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.902 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στενότεροι δεσμοί Κύπρου – Αυστρίας: Τουρισμός, εκπαίδευση και ασφάλεια στην ατζέντα - Κοινό όραμα στην ΕΕ

Στενότεροι δεσμοί Κύπρου – Αυστρίας: Τουρισμός, εκπαίδευση και ασφάλεια στην ατζέντα - Κοινό όραμα στην ΕΕ

Στις ταυτόσημες απόψεις Κύπρου και Αυστρίας σε πολλούς τομείς αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ, μετά από συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Στόκερ στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE