ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΣΩΤΗΡΑ: 'Τσίμπησαν' άλλους τρεις οι αρχές - Οι δύο ανήλικοι

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΣΩΤΗΡΑ: 'Τσίμπησαν' άλλους τρεις οι αρχές - Οι δύο ανήλικοι

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις νέες συλλήψεις σε σχέση με τα επεισόδια στη Σωτήρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον ακόμη τριών νεαρών προσώπων, τα οποία συνελήφθησαν χθες βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Πρόκειται για 16χρονο, 17χρονο και 21χρονο, όλοι από την επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Σημειώνουμε πως οι συλλήψεις πλέον έχουν φθάσει τις πέντε. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Η υπόθεση

Θυμίζουμε ότι λίγο μετά τα μεσάνυκτα (01/01/2021), μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν σε περιοχή στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 40 πρόσωπα, τα οποία έθεσαν πυρκαγιά σε αριθμό μοτοποδηλάτων που οι ίδιοι μετέφεραν στο σημείο. Μερικοί από τους υπόπτους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, ενώ άλλοι έφεραν στο πρόσωπο μάσκες.

Ενώ τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούσαν να κατασβήσουν την πυρκαγιά, κάποια από τα πρόσωπα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, άρχισαν να βρίζουν και να ρίχνουν πέτρες προς τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.

Στη συνέχεια, με την κατάσβεση της φωτιάς επιτέθηκαν στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα μέλος της Αστυνομίας να χρησιμοποιήσει τον υπηρεσιακό οπλισμό του, με ρίψη προειδοποιητικού πυροβολισμού στον αέρα, αποτρέποντας έτσι την επίθεση και αναγκάζοντας τους να οπισθοχωρήσουν, συνέχισαν ωστόσο από απόσταση να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα προς τους πυροσβέστες και σε όχημα της Πυροσβεστικής.

Αποτέλεσμα της ρίψης των αντικειμένων ήταν να τραυματιστεί μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αυτός μετέβη για ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη οίδημα στο δεξί πόδι και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο.

Με την καταστολή των επεισοδίων και αφού τα πρόσωπα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο τράπηκαν σε φυγή, έγιναν εξετάσεις στη σκηνή, οι οποίες θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες σήμερα.

Σε σχέση με τα επεισόδια η Αστυνομία διερευνά υπόθεση οχλαγωγίας, εμπρησμού, επίθεσης εναντίον οργάνου τήρησης της τάξης, κοινής επίθεσης, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.