Αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νομικό μέσο, για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων απορριμμάτων, μιας και περισσότερο από το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά.
Πιο συγκεκριμένα ξεκινά η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης που υπάρχουν ήδη εναλλακτικές τους διαθέσιμες στην αγορά. Τέτοια αντικείμενα είναι οι πλαστικές μπατονέτες, τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών καθώς επίσης και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών. Η 3η Ιουλίου 2021 είναι η ημερομηνία που τα προϊόντα αυτά δεν θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά της Κύπρου.
Αναφέρονται επίσης στην απόφαση από το Υπουργικό της διάθεσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς στην Κύπρο. Έτσι, ο καθένας από εμάς, θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μεταφορά των προϊόντων του που αγοράζει με εναλλακτικές λύσεις όπως υφασμάτινες τσάντες ή επαναχρησιμοποιήσιμες, προσθέτουν.
Στo δελτίο Τύπου αναφορά γίνεται και στην ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, για τα μικροπλαστικά που είναι παντού, και εντοπίστηκαν ακόμη και σε πλακούντα αγέννητων μωρών.
Το Έργο "Keep our Sand and Sea Plastic Free" κάνει αναφορά σε μικρά βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας από μας για μείωση της χρήσης πλαστικών όπως τα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα, την ορθή ανακύκλωση και άλλα.
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ