Την αισιοδοξία τους πως με σύνεση και συνεννόηση θα βρεθεί η λύση στο θέμα του προϋπολογισμού, εξέφρασαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος ης ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΕΔΕΚ, οι ηγέτες των δύο κομμάτων συζήτησαν τις προτάσεις της ΕΔΕΚ προς την Κυβέρνηση ώστε το κόμμα να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την ευκαιρία να συζητήσουν το πώς μπορούν να βγάλουν τη χώρα από νέες περιπέτειες, σημείωσε πως για πρώτη φορά εκτός από το 1963, η χώρα είναι χωρίς προϋπολογισμό.
«Στόχος είναι με σύνεση, με σωφροσύνη, με συνεννόηση και πάντα εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας, να εξευρεθεί λύση και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μπορούμε να το καταφέρουμε για να στείλουμε μηνύματα για τη σταθερότητα της οικονομίας και της χώρας», είπε.
Ο κ. Νεοφύτου απευθυνόμενος στον Μαρίνο Σιζόπουλο, είπε: «Και με τη δική σου συμβολή και του κόμματος σου μπορούμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες, γίνεσαι εκ των πραγμάτων μαζί με το κόμμα σου και με άλλες δυνάμεις που στήριξαν τον προϋπολογισμό οι ρυθμιστές για να ξαναβάλουμε τη χώρα στη πορεία χωρίς ανασφάλειες και να στείλουμε και το μήνυμα στο εξωτερικό ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της οικονομίας και της χώρας».
Κλείνοντας, ο κ. Νεοφύτου έστειλε το μήνυμα, μαζί με τις ευχές του για καλές γιορτές, «ότι στα δύσκολα είναι που πρέπει να δείχνουμε τη σύνεση, να λαμβάνουμε υπόψη και δυνάμεις όπως την ΕΔΕΚ, να βρίσκουμε λύσεις και να στέλνουμε αισιόδοξα μηνύματα στην κοινωνία και στη χώρα».
Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για τη συνάντηση και την άκρως εποικοδομητική συζήτηση επί των προτάσεων που κατέθεσε η ΕΔΕΚ στην Κυβέρνηση. Τόνισε πως η ΕΔΕΚ προσέρχεται σε αυτό το διάλογο με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της, με υπευθυνότητα, μετριοπάθεια, σύνεση, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα και χωρίς να θεωρεί πως ο ρυθμιστικός της ρόλος θα πρέπει να οδηγήσει σε απορρύθμιση του κράτους και της οικονομίας.
«Αντίθετα, δεν είμαστε διατεθειμένοι με τις προτάσεις μας ούτε να οδηγήσουμε σε οικονομικό εκτροχιασμό τον προϋπολογισμό, ούτε να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την οικονομική αξιοπιστία της πατρίδας μας ενόψει αξιολογήσεων από διεθνείς οίκους», είπε και σημείωσε πως πρόσθεσε της ΕΔΕΚ είναι να δώσει τη δυνατότητα να υπάρξει ένα δίκτυο οικονομικής και κοινωνικής στήριξης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση του 2012-13 και της σημερινής Πανδημίας, κυρίως τους δανειολήπτες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις κινδυνεύουν από αυθαίρετες και άδικες εκποιήσεις, τους κατοίκους της υπαίθρου και τους συνταξιούχους.
Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αν διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι και η σύνεση, σύντομα θα υπάρξει κατάληξη σε ένα θετικό αποτέλεσμα, και «δεν πρόκειται», όπως είπε, «να αφήσουμε το κράτος μας χωρίς προϋπολογισμό».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του Γενικού Ελεγκτή και αφού αποχώρησε από τις δηλώσεις ο κ. Νεοφύτου, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε λύπη για την αντιπαράθεση μεταξύ ανεξάρτητων θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως υπάρχουν πάντα τα περιθώρια και οι δυνατότητες να λειτουργήσουν σε συνέργεια και συνεργασία για την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Δημοκρατίας και των Πολιτών.
Ο κ. Σιζόπουλος έκανε έκκληση για σωστή συνεννόηση και συνεργασία για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός και σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα, σημείωσε πως από το 2016 έχουν ζητήσει να γίνει μια πλήρης ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής του. Από την αποκάλυψη του σκανδάλου, πρόσθεσε, η ΕΔΕΚ ζήτησε μια σε βάθος διερεύνηση του προγράμματος από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέχρι σήμερα και όπου διαπιστωθεί πως υπήρξαν παρατυπίες και παρανομίες να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες.
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις