Θα επεκταθούν εκ νέου τα μέτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων; Ο Δρ. Τσιούτης απαντά - ΒΙΝΤΕΟ
10.12.2020 - 22:23
Την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αλλά και τον λόγο που πάρθηκαν νέα μέτρα, ανέλυσε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Κωνσταντίνος Τσιούττης, στην εκπομπή του ΡΙΚ «Προκλήσεις».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη επέκταση των μέτρων κατά τη διάρκεια των εορτών, εκφράζοντας την άποψη ότι το πιο πιθανό σενάριο φαντάζει να επεκταθούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου τα πιο αυστηρά μέτρα.
«Θα έλεγα ότι και από άποψη ψυχολογίας αλλά και για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, να προετοιμαστούμε ότι θα μείνουν τα ίδια μέτρα. Στόχος μας είναι να μειωθούν οι επαφές και οι δείχτες. Θα υπάρξουν επαφές και συναντήσεις τα Χριστούγεννα. Θα έλεγα ότι είναι σοφότερο να μείνουμε έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου, γιατί αναμένουμε ούτως ή αλλιώς αύξηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Τσιούτης.
Διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές οι ισχυρισμοί περί πετροβολισμού και ρίψης κροτίδων από τις ελεύθερες περιοχές της Λευκωσίας προς τα κατεχόμενα, κατά την 1η Απριλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.