Προσθήκη ονομάτων στη λίστα κυρώσεων προβλέπει 1η εκδοχή προσχεδίου συμπερασμάτων

Προσθήκη ονομάτων στη λίστα κυρώσεων προβλέπει 1η εκδοχή προσχεδίου συμπερασμάτων

Την προσθήκη ονομάτων στην υφιστάμενη λίστα κυρώσεων κατά των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και την ενδεχόμενη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της σε παραβιάσεις που σχετίζονται με την Ελλάδα, προβλέπει μέχρι στιγμής, προσχέδιο της παραγράφου για την Τουρκία που ετέθη υπόψιν των εθνικών αντιπροσωπειών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των Κρατών Μελών.

Το ίδιο προσχέδιο προβλέπει νέα αξιολόγηση τον Μάρτιο (σε Σύνοδο). Το κείμενο δεν έχει κλείσει, πάει ανοικτό στους ηγέτες για προσθήκες και διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά ζητά γραπτή εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο να επισημοποιήσει την πρόσθετη λίστα κυρώσεων που είχε παρουσιάσει προφορικά τον Αύγουστο, αναφέρει έτερη πηγή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Χριστοδουλίδης ως σταθερά, η ορατή πολυδιάσπαση στον ΔΗΣΥ και το δύσκολο δίλημμα του ΑΚΕΛ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Χριστοδουλίδης ως σταθερά, η ορατή πολυδιάσπαση στον ΔΗΣΥ και το δύσκολο δίλημμα του ΑΚΕΛ

Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις σπάνια αλλάζουν την πραγματικότητα. Πολύ συχνότερα, όμως, αποκαλύπτουν προς ποια κατεύθυνση αρχίζει να κινείται. Δεν αποτελούν πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE