Αν ο κόσμος 'πάθει αμνησία' μετά την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Αν ο κόσμος 'πάθει αμνησία' μετά την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι ο κόσμος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες στο μέλλον αν πάθει "αμνησία" και δεν πάρει το μάθημά του από την τρέχουσα κρίση της Covid-19.


"Είδα την αμνησία που φαίνεται να παθαίνει ο κόσμος μετά από ένα τραυματικό γεγονός, και αυτό είναι κατανοητό", είπε ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων, Μάικ Ράιαν.

"Αλλά αν το ξανακάνουμε, όπως κάναμε μετά τον SARS, όπως κάναμε μετά την H5N1, όπως κάναμε μετά την πανδημία της H1N1, αν συνεχίσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα του τι μπορούν να κάνουν στον πολιτισμό μας αυτά τα παθογόνα, τότε είναι πιθανόν να βιώσουμε τα ίδια ή και χειρότερα στη ζωή μας", τόνισε.

Ο Ράιαν επέπληξε επίσης τις ανεπτυγμένες χώρες, λέγοντας ότι στο βόρειο ημισφαίριο διαχειρίζονται τα συστήματα υγείας τους "σαν να ήταν αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους" και τώρα ο κόσμος πληρώνει το τίμημα. "Στον βορρά, λόγω του μοντέλου κόστους των συστημάτων υγείας, τα έχουμε σχεδιάσει έτσι ώστε να αποδίδουν στο 95%, στο 98% και στο 100%. Eίναι σαν να έχουμε ένα μοντέλο αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για τις υπηρεσίες υγείας. Λοιπόν, τώρα πληρώνουμε το τίμημα για αυτό", είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Με ξεκάθαρη αναφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη νέα εποχή που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία για την ειρήνη στη Γάζα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Οmega, τονίζοντας ότι η Λευκωσία «έχει και τη βούληση και την αξιοπιστία να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, συντονισμού και ανθρωπιστικής στήριξης στην περιοχή».

BEST OF TOTHEMAONLINE