Με εξώδικο πρόστιμο προειδοποιεί ο Δήμος Λάρνακας όσους ρυπαίνουν την Αλυκή

Με εξώδικο πρόστιμο προειδοποιεί ο Δήμος Λάρνακας όσους ρυπαίνουν την Αλυκή

Εντατικούς ελέγχους στην περιοχή της αλυκής θα διενεργεί ο Δήμος Λάρνακας, με σκοπό την αποτροπή εναπόθεσης σκουπιδιών και άχρηστων υλικών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, έχει παρατηρηθεί πως και φέτος οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να ρυπαίνουν με στερεά απόβλητα το βιότοπο.

Διάφορα άχρηστα αντικείμενα όπως παλιά έπιπλα, γλάστρες φυτών και κλαδέματα πετάχτηκαν στις παρυφές της Αλυκής (περιοχή Τεκκέ, παλιού σκοπευτηρίου και αλλού).
 
«Τη στιγμή που λειτουργεί το Πράσινο Σημείο του Δήμου, αναφέρεται στο δελτίο τύπου,  και δέχεται δωρεάν τέτοια υλικά, είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, μια μειοψηφία πολιτών να ρυπαίνουν τον πανέμορφο υγροβιότοπο της πόλης μας. Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.»
 
Ο Δήμος Λάρνακας προειδοποιεί αυτούς που παρανομούν ότι σύμφωνα με τους Περί Αποβλήτων Νόμους 2011 – 2016, η παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων τιμωρείται με εξώδικο πρόστιμο €200 για φυσικά πρόσωπα και €500 για Νομικά Πρόσωπα/ Εταιρείες. Οι έλεγχοι στην περιοχή θα συνεχιστούν για εντοπισμό των παρανομούντων.
 
Σημειώνεται πως το Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) συμπεριλαμβανομένου του σαββατοκύριακου από τις 7.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. και βρίσκεται στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη (απέναντι από την Τεχνική Σχολή Αγ. Λαζάρου).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE