ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μείωση 75% στις αφίξεις το πρώτο δεκάμηνο του 2020

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μείωση 75% στις αφίξεις το πρώτο δεκάμηνο του 2020

Μείωση της τάξης του 75,14% παρατηρήθηκε στις αφίξεις αεροπορικώς και ατμοπλοϊκώς στα κατεχόμενα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.



Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, την ίδια περίοδο του 2019 έφτασαν στα κατεχόμενα 1.472.155 άτομα από την Τουρκία ή πολίτες άλλων χωρών, ενώ το 2020 ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 366.000 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το «υπουργείο τουρισμού» από την «αστυνομία», μείωση της τάξης του 74,10% παρατηρήθηκε στις αφίξεις πολιτών της Τουρκίας και 78,53% στις αφίξεις πολιτών άλλων χωρών. Ενώ κατά την υπό εξέταση περίοδο του 2019 έφτασαν στα κατεχόμενα 1.126.303 Τούρκοι πολίτες, κατά την ίδια περίοδο του 2020 έφτασαν μόνο 219.746. Ο αριθμός των αφίξεων πολιτών τρίτων χωρών μειώθηκε από 345.852 το 2019 σε 74.257 το 2020.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE