ΒΑΡΩΣΙΑ: Παίρνει θέση η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο προσφυγών στην 'Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας'

ΒΑΡΩΣΙΑ: Παίρνει θέση η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο προσφυγών στην 'Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας'

Ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Κούσιος είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

«Με απόλυτο σεβασμό στο γεγονός ότι το δικαίωμα στην περιουσία είναι ατομικό και ο καθένας δύναται ελεύθερα να λάβει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν την περιουσία του όπως επιθυμεί, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι νομικοί Σύμβουλοι της Κυβέρνησης, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, είναι της άποψης ότι μια ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, αφού, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού», είπε.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «στην ουσία δηλαδή, μια τέτοια εξέλιξη θα αξιοποιηθεί από τουρκικής πλευράς για προώθηση της προσέγγισης κύκλων στην Τουρκία και την τ/κ κοινότητα που απώτερο στόχο έχουν την δημιουργία τέτοιων δεδομένων στην περίκλειστη περιοχή που θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE