ΒΑΡΩΣΙΑ: Παίρνει θέση η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο προσφυγών στην 'Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας'

ΒΑΡΩΣΙΑ: Παίρνει θέση η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο προσφυγών στην 'Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας'

Ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Κούσιος είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

«Με απόλυτο σεβασμό στο γεγονός ότι το δικαίωμα στην περιουσία είναι ατομικό και ο καθένας δύναται ελεύθερα να λάβει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν την περιουσία του όπως επιθυμεί, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι νομικοί Σύμβουλοι της Κυβέρνησης, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, είναι της άποψης ότι μια ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, αφού, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού», είπε.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «στην ουσία δηλαδή, μια τέτοια εξέλιξη θα αξιοποιηθεί από τουρκικής πλευράς για προώθηση της προσέγγισης κύκλων στην Τουρκία και την τ/κ κοινότητα που απώτερο στόχο έχουν την δημιουργία τέτοιων δεδομένων στην περίκλειστη περιοχή που θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE