Μίλησε για μπλόκα και παρέλειψε να τοποθετηθεί για αύξηση στα πρόστιμα η Γιολίτη
12.11.2020 - 13:44
Εξαιρέσεις σε δικηγόρους που θέλουν να μετακινηθούν από μια πόλη σε άλλη μπορεί να παρέχει η Αρχιπρωτοκολλητής σε συνεργασία με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.
Η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις εξαιρέσεις που μπορούν να γίνουν, ενώ τόνισε ότι θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ελέγχου για είσοδο από τη μια πόλη στην άλλη.
Την ίδια ώρα, παρέλειψε ν' απαντήσει να αναφερθεί σε ενδεχόμενη αύξηση προστίμων για τους παραβάτες.
Ερωτηθείς εάν πρέπει να φύγει από το μυαλό του κόσμου ότι θα υπάρχει μπλόκο και αν θα υπάρχει αύξηση εξωδίκων απάντησε πως «Υπάρχει το επιχειρησιακό πλάνο, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε μπλόκα. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου και στην ύπαιθρο. Να είστε βέβαιοι ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα τηρούνται», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Δεν θεωρείται ουσιώδης υπηρεσία ο δικηγόρος. Ένας δικηγόρος από τη Λεμεσό δεν θα μπορεί να κάνει εμφάνιση στη Λευκωσία. Όμως είμαστε σε συνεννόηση με την Αρχιπρωτοκολλητή για να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, όπου υπάρχουν ζητήματα συνταγματικών δικαιωμάτων».
Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.