Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα ζητούν ευρωβουλευτές

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα ζητούν ευρωβουλευτές

Ευρωβουλευτές από 12 χώρες ζητούν με επιστολή τους προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιτρέψει την επιστροφή στην Αθήνα των Γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ‘i’ που έχει δει την επιστολή, οι 30 ευρωβουλευτές από διάφορες παρατάξεις καλούν τον κ. Τζόνσον να αλλάξει τη νομοθεσία ώστε να μπορέσει το Μουσείο να στείλει τα Γλυπτά στην Ελλάδα.

Σημειώνουν πως το Brexit είναι «μια ευκαιρία για την κυβέρνησή σας να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σέβεται την ιστορία του, κοιτάζει προς ένα μέλλον με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση».

Καλούν δε σε επιστροφή των αριστοτεχνημάτων της κλασικής Αθήνας έως τις 25 Μαρτίου 2021, δηλαδή τη 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές προσθέτουν: «Με τη γνώση και την αγάπη σας για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία, είμαστε βέβαιοι ότι εκτιμάτε πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να επιδιώκει ως μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς και ταυτότητας - και να το επιδιώκει με θέρμη - να δει επανενωμένα αυτά τα γλυπτά στην Αθήνα, όπου σμιλεύτηκαν, στήθηκαν και τα έβλεπαν για 2.300 από τα τελευταία 2.500 χρόνια».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE