Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα ζητούν ευρωβουλευτές

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα ζητούν ευρωβουλευτές

Ευρωβουλευτές από 12 χώρες ζητούν με επιστολή τους προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιτρέψει την επιστροφή στην Αθήνα των Γλυπτών του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ‘i’ που έχει δει την επιστολή, οι 30 ευρωβουλευτές από διάφορες παρατάξεις καλούν τον κ. Τζόνσον να αλλάξει τη νομοθεσία ώστε να μπορέσει το Μουσείο να στείλει τα Γλυπτά στην Ελλάδα.

Σημειώνουν πως το Brexit είναι «μια ευκαιρία για την κυβέρνησή σας να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σέβεται την ιστορία του, κοιτάζει προς ένα μέλλον με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση».

Καλούν δε σε επιστροφή των αριστοτεχνημάτων της κλασικής Αθήνας έως τις 25 Μαρτίου 2021, δηλαδή τη 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές προσθέτουν: «Με τη γνώση και την αγάπη σας για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία, είμαστε βέβαιοι ότι εκτιμάτε πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να επιδιώκει ως μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς και ταυτότητας - και να το επιδιώκει με θέρμη - να δει επανενωμένα αυτά τα γλυπτά στην Αθήνα, όπου σμιλεύτηκαν, στήθηκαν και τα έβλεπαν για 2.300 από τα τελευταία 2.500 χρόνια».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE