Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Συνολικά 711 άτομα διώκονται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενώ για 110 εξ αυτών έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπι Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016. 

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ ανάμεσα στους υπόπτους είναι 21 συνταγματάρχες, 25 αντισυνταγματάρχες, 45 ταγματάρχες, 112 λοχαγοί, 269 υπολοχαγοί, 33 ανθυπολοχαγοί και 196 υπαξιωματικοί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE