ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι νέοι δείχνουν το δρόμο

Οι νέοι δείχνουν το δρόμο

Σχετικά με τις πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες της ΦΠΚ Πρωτοπόρια σε Κύπρο, ΗΒ και Ελλάδα η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιθυμεί θερμά να εκφράσει τα συγχαρητήρια της. Οι χιλιάδες των φοιτητών, που μέχρις στιγμής έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη μας, αποτελούν την επιβράβευση στην ολόχρονη παρουσία της, στις κρυστάλλινες πολιτικές της θέσεις και του ορθολογικού και με συνέπεια του πολιτικού της λόγου. Οι φοιτητικές εκλογές ωστόσο, στέλνουν μηνύματα προς όλες τις οργανώσεις νεολαίας, τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση.

Μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής απαξίωσης, φοιτητές και φοιτήτριες, προσέρχονται στις κάλπες, επιζητώντας όλα όσα από την πρώτη στίγμη η ΦΠΚ Πρωτοπορία, έχει τάξει ως προμετωπίδα του αγώνα της. Τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί το κράτος μας λειτουργικό και σύγχρονο, αλλά και που θα βοηθήσουν στην επιστροφή των νέων στην πολιτική και στην αποκατάσταση της καθημερινά κλονιζόμενης εμπιστοσύνης τους. Στήριξαν και στηρίζουν τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό στην παιδεία μας, την εφαρμογή επιτέλους του καταλόγου διοριστέων, τη διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά, τη δημιουργία εθνικού φορέα φοιτητικής πολιτικής. Απαιτούν ένα σύγχρονο και κοινωνικά ευαίσθητο, μα συνάμα και οικονομικά βιώσιμο σχέδιο ασφάλισης και υγείας, αναζητούν μια δημοσία υπηρεσία που να σεβέται τους πολίτες της και θεσμούς άξιους να εμπιστευτούν, να έχουν δικαίωμα στην εργασία και ένα καλύτερο αύριο.

Προκρίνουν τομές ικανές να διορθώσουν στρεβλώσεις δεκαετειών, αλλά και που θα λαμβάνουν υπόψην την τάση της κοινωνίας να ξεφύγει από παλαιοκομματικά στεγανά και κατεστημένα. Στις πρόσφατες εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από πρόταση της ΦΠΚ Πρωτοπορία, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από καμία άλλη παράταξη, παράλληλα με τις εκλογές έχει διενεργηθεί ψηφοφορία, δεσμευτική προς το επόμενο ΔΣ της Φοιτητικής Ένωσης και η οποία μεταξύ άλλων προνοούσε την εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας στις εν λόγω φοιτητικές εκλογές. Κατευθυνόμενη στην ανάγκη να αποτελέσουμε εμείς πρώτα την αλλαγή που απαιτούμε να δούμε στην κοινωνία, εκεί όπου η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να ενταφιάσει το ζήτημα, η Πρωτοπορία τόλμησε και με το 72,59% των φοιτητών απάντησε θετικά, υποχρεώνοντας έτσι το επόμενο ΔΣ της ΦΕΠΑΝ σε ειδική καταστατική Γενική Συνέλευση, να μελετήσει τους τρόπους για να υιοθετήσει την πρόταση.

Αν είναι κάτι που η κοινωνία μας σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη, είναι την δημιουργική εμπλοκή των νέων στα κοινά. Ούτε τον ξύλινο πολιτικό λόγο, ούτε την ολιγαρχία του κατεστημένου. Μα τη φωνή της σύνεσης και του ορθολογισμού, συνδιαζόμενη με τον αυθορμητισμό και τη θέληση να πετύχουμε. Μπορούν οι νέοι να επιστρέψουν. Το έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ξεγέλασε 83χρονο για ανάκτηση γης που απώλεσε πριν χρόνια - Χειροπέδες σε 52χρονο - Το ποσό που του απέσπασε

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top