ΕΛΛΑΔΑ

Και τώρα το ντέρμπι αιωνίων...

Και τώρα το ντέρμπι αιωνίων...

Στην ελληνική πραγματικότητα επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν σοβαρός (και εύστοχος έξω από τα 6,75μ.) στο ματς με τον Άρη και πήρε την νίκη (56-72). Πλέον, οι «πράσινοι» σκέφτονται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/5, 19:00).

Με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη εκμεταλλεύτηκε τα πρώτα λεπτά τις αργές επιστροφές του «τριφυλλιού» και βρέθηκε μπροστά στο σκορ (10-4 στο 4') με τον Νέιμικ να έχει... σβήσει τα φώτα δύο φορές στον Μπατίστα. Ωστόσο, οι Κυπελλούχοι αντέδρασαν και με σερί 9-0 πήραν κεφάλι (12-16 στο 8'). Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό οριακά μπροστά (14-17), έχοντας βάλει 3/10 δίποντα. Από την άλλη, μικρή ήταν η συνεισφορά του Αλέξανδρου Βεζένκοφ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού άλλαξε και δυσκόλεψε τον Άρη. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιεστικά, έκλεισαν τον αντίπαλό τους και έτρεξαν σε αιφνιδιασμούς, φτάνοντας στο +10 στο 13' (14-24). Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με ζώνη στην άμυνα να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού, όμως οι παίκτες του Ιβάνοβιτς τους... τιμώρησαν και έφτασαν μέχρι και το +17 (21-38 στο 19'). Το ημίχρονο έκλεισε στο 23-38, με τον Νίκο Παππά να έχει ήδη 12 πόντους. 

Με ένα γρήγορο 12-0 σερί ο Παναθηναϊκός, έχοντας 4/5 τρίποντα εκτόξευσε το σκορ στο 28-50, απαντώντας στο 5-0 που είχε κάνει ο Άρης στην αρχή της επανάληψης. Ο Βεζένκοφ ήταν άστοχος, παρά τις πολλές προσπάθειες που πήρε και το «τριφύλλι» με τρίποντα απαντούσε στους γηπεδούχους, όταν προσπαθούσαν να ανακάμψουν (39-59 στο 30'). 

Με την αναμέτρηση να έχει... κριθεί, ο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ τον Γκάνι Λαουάλ ύστερα από καιρό απουσίας του 26χρονου σέντερ, αλλά και τον Λευτέρη Μποχωρίδη που επέστρεψε για πρώτη φορά στο κλειστό του Άρη ως παίκτης των «πρασίνων». Στο παρκέ τα πράγματα δεν άλλαξαν, η διαφορά έμεινε σε μεγάλα επίπεδα, ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη (56-72) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι των αιωνίων με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο MVP: Ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας γκαρντ του «τριφυλλιού» έδειξε για μια ακόμη φορά πως διανύει περίοδο φορμαρίσματος, έβαλε 17 λεπτά, μάζεψε 7 ριμπάουντ και είχε συνολικά θετική εικόνα σε άμυνα και επίθεση. Με τον Παππά στο παρκέ ο Παναθηναϊκός «έχτισε» διαφορά ασφαλείας.

Ο Σκληρός: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έκανε καλή εμφάνιση (11π., 3ρ., 4ασ.) και βοήθησε την ομάδα του να πάρει την εύκολη νίκη. 

Ο Αόρατος: Ο Έι Τζέι Σλότερ. Ο Αμερικανός άσος είχε 4 πόντους, 1 ριμπάουντ και γενικότερα μικρή συνεισφορά στο παιχνίδι του ΠΑΟ. Φάνηκε επηρεασμένος από το διάστημα της απουσίας του και δεν ξεχώρισε.

Ο Πεσμένος: Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Για δεύτερο σερί ματς ο σταρ του Άρη ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε μερικές μέρες πριν. Ο 20χρονος ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων (11π.), αλλά η εικόνα του δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτή που παρουσίασε στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν. 

Η Στιγμή: Το χειροκρότημα στον Λευτέρη Μποχωρίδη κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου. Ωραία κίνηση από τον κόσμο του Άρη.

Η Γκέλα: Η αμυντική λειτουργία του Άρη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η ζώνη των «κίτρινων» επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να σουτάρει έξω από τα 6,75μ. και με 12-0 σερί η ομάδα του Ιβάνοβιτς «καθάρισε» την αναμέτρηση. 

Οι Στρατηγοί: Η ζώνη στην άμυνα δεν... βγήκε στον Δημήτρη Πρίφτη, καθώς εκείνο το διάστημα ο Άρης δέχθηκε πολλά τρίποντα. Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός φώναζε διαρκώς στον Βεζένκοφ να σουτάρει, όμως ο πάουερ φόργουρντ της ομάδας από την Θεσσαλονίκη ήταν άστοχος καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Από την άλλη, ο Ιβάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του, παρέταξε μια ομάδα που έπαιξε σκληρή άμυνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην νίκη. 

Η Διαιτησία: Πηλοϊδης, Ταβουλαρέας και Μητσόπουλος διαιτήτευσαν χωρίς προβλήματα το παιχνίδι. Υπήρξαν στιγμές και σφυρίγματα των τριών διαιτητών που δεν... άρεσαν στο κοινό του «Nick Galis Hall».

Η Εξέδρα: Σχεδόν γεμάτο ήταν το γήπεδο με τους φίλους του Άρη να τραγουδούν σε όλο το ματς, παρά την αρνητική τροπή που πήραν τα πράγματα για την ομάδα τους.  Στα θετικά το χειροκρότημα στον Μποχωρίδη.

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top