Έχεις επιστολή! Δεν θα «χαρίζουν κάστανο» Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατισμός

Έχεις επιστολή! Δεν θα «χαρίζουν κάστανο» Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατισμός

Χιλιάδες επιστολές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν τη δόση τους, ακόμη και για ένα μήνα, θα αρχίσουν να λαμβάνουν από σήμερα οι χρεώστες της Τράπεζας Κύπρου, ενώ την ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθήσει και ο Συνεργατισμός, στη βάση της νομοθεσίας

Για το ίδιο θέμα, η Ελληνική Τράπεζα αναμένει να πάρει γνωμάτευση από τους νομικούς της συμβούλους και αναλόγως θα κινηθεί.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με την πρώτη καθυστέρηση 30 ημερών στην καταβολή της δόσης αρχίζουν τα δύσκολα για τους δανειζόμενους. Οι οφειλέτες θα λαμβάνουν επιστολή «τύπου Θ» από τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ η προειδοποιητική επιστολή παλαιότερα στελνόταν μετά τις 120 μέρες καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης.

Τα πιστωτικά ιδρύματα με την ευχέρεια των προνοιών της νομοθεσίας περί Μεταβιβάσεων και Υποθηκεύσεως Ακινήτων άρχισαν να κινούν τις διαδικασίες για να εξερευθεί κοινά αποδεκτή λύση μέσα από σχέδια αναδιάρθρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε διαφορετική λύση αν δεν βρεθεί το κοινό σχέδιο μεταξύ πιστωτικού ιδρύματος και οφειλέτη θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες πώλησης του ενυπόθηκου ακινήτου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE