Tρέχει να τα μαζέψει πάλι ο ΟΗΕ: Εκπρόσωπος του ΓΓ έκανε λόγο για δυο κυβερνήσεις στην Κύπρο

Tρέχει να τα μαζέψει πάλι ο ΟΗΕ: Εκπρόσωπος του ΓΓ έκανε λόγο για δυο κυβερνήσεις στην Κύπρο

Σε «νέες κυβερνήσεις» που προσπαθούν να συναντηθούν και να φτάσουν σε λύση, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Farhan Haq, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την «εκλογή» του Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.

«Οπωσδήποτε λαμβάνουμε υπόψη την εκλογή κι έχουμε πάντα ελπίδα, όταν η εκλογική περίοδος τελειώσει, ότι θα υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν βούληση να συνομιλήσουν μεταξύ τους και τελικά να επιλύσουν την κατάσταση στην Κύπρο», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού-Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχει επανειλημμένα συναντηθεί με τα μέρη και έχει εκφράσει τις ελπίδες του ότι είναι πρόθυμα να διαπραγματευθούν μεταξύ τους σοβαρά ώστε να επιλύσουν τις από δεκαετιών μεταξύ τους διαφορές.

«Θα πρέπει να δούμε που πάμε μ’ αυτό κι οπωσδήποτε καλωσορίζουμε τις προσπάθειες των νέων κυβερνήσεων για να συναντηθούν μεταξύ τους και να καταλήξουν σε συμφωνία στα ουσιώδη ζητήματα».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια δήλωση από το Γενικό-Γραμματέα, ο κ. Haq είπε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία δήλωση.

«Αλλά καλωσορίζουμε πάντα όποια άλλη εξέλιξη που δείχνει μεγαλύτερη βούληση να προχωρήσουμε», κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ.

Σήμερα αναμένεται ότι οι επίμαχες εκφράσεις περί «κυβερνήσεων» θα διορθωθούν από τα Ηνωμένα Εθνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE