Η Ελλάδα ζητά σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για την κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Ελλάδα ζητά σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για την κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τη σύγκληση του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ζητά η Ελλάδα, με επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. 

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση και καλεί την Τουρκία να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.
 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας, με επιστολή του στην αλβανική Προεδρία του ΟΑΣΕ, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού για την άμεση συζήτηση του ζητήματος.
 
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως «η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα, άποψη που υπογραμμίστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο».
 
«H ελληνική πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διεξαγωγή συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή των δύο εμπλεκόμενων μερών και την εξέταση κάθε δυνατού τρόπου για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Στόχος παραμένει η επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
«Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση της κρίσης είναι δυνατή μόνο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων και όχι δια των όπλων», τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει ότι «η Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία οφείλει να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν αφορούν απλώς μια διαφωνία ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη, για το ποιος θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα που αγγίζουν την ηγεσία, τις εσωτερικές ισορροπίες, την πολιτική ταυτότητα της παράταξης και κυρίως, την εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην ίδια πολιτική γραμμή.

BEST OF TOTHEMAONLINE