Το 48% των μαθητών διδάχθηκαν 2 γλώσσες - Το 35% στην Κύπρο

Το 48% των μαθητών διδάχθηκαν 2 γλώσσες - Το 35% στην Κύπρο

Στην ΕΕ, το 48% των μαθητών στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάχθηκαν περισσότερες 2 ή περισσότερες ξένες γλώσσες το 2018.

Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο από 80% στη Ρουμανία (98%), στη Φινλανδία (94%) και στο Λουξεμβούργο (82% ).

Στο άλλο άκρο της κατάταξης, στην Ελλάδα, μόνο το 1% των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάχθηκε περισσότερες από 2 γλώσσες το 2018. Στην Κύπρο, το ποσοστό αυτό είναι 35%.

Τα Αγγλικά είναι, μακράν, η πιο συχνή ξένη γλώσσα στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ΕΕ. Περισσότερο από το 87% των μαθητών διδάχθηκαν Αγγλικά στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2018. Τα Αγγλικά ακολουθούν τα Γαλλικά (19%), τα Γερμανικά και τα Ισπανικά (από 18%).
 
Το 2018, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ περισσότερο από το 65% των μαθητών που εγγράφονται στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάσκονται αγγλικά ως ξένη γλώσσα, με εξαίρεση τη Δανία (57%). Τα ρωσικά ήταν η πιο συνηθισμένη γλώσσα εκτός ΕΕ που διδάχθηκε το 2018 (2%) ειδικά στη Λετονία (48%), την Εσθονία (44%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (από 26%).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Παραστάσεις κατά των εκτενών παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο φέτος κάνει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Μιχαήλ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για εφαρμογή των αποφάσεών του για το Κυπριακό.